Úvodní foto: autorka
Letní aktivita – mé zkušenosti s Němci
18. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
19.8.2020 20:56
Věrko, článek se mi líbil. Některé tehdejší aktivity jak zapojit studenty do práce byly víc než pot'ouchlé.
Věra Ježková
19.8.2020 20:10
Děkuji. Ivanko, ty jediná jsi ocenila můj pokus o humor. Borku, ráda se nechám poučit. Samozřejmě si už nepamatuju, co jsme pak skutečně dělali. Soni, do NDR jsem taky jezdila, ale nejsem nakupovací. Kamarádky si vozily např. kotlety. Metský salám nemám ráda.
Soňa Prachfeldová
19.8.2020 20:02
Asi vím co je spárování, ale tehdy bych to také neuměla vysvětlit. Mám NDR také spojenou s levným nakupováním a tehdejším výborným metskym salámem.
Libor Farský
19.8.2020 01:44
No jo, jsem stavař, tak Ti někdy rád vysvětlím co je to spárování ... Je něco drobet jiného :-)
Irena Mertová
18.8.2020 13:05
Zajímavá vzpomínka. Já jsem se zase musela účastnit stavby stadionu Slávie, to už je dávno... ale podařile se mi tam "zašít" v kantýně pro dělníky.
Jan Zelenka
18.8.2020 10:21
Věrko, to je pěkná a zajímavá vzpomínka. Já nějaké zkušenosti s Němci mám. Ta první je od Baltu, kde jsme byli na skvělé a studené dovolené. Moje němčina zcela stačila. Na pláži fičel severák, ale bylo tam moře. Ta druhá vzpomínka je z družebního zájezdu do jakési německé tiskárny. Hořčičák vodky 2,5 marky, kuřecí stehno za 2,5 marky atd. O takových cenách se nám doma ani nesnilo. A jedna DM marka byla za 3,- kčs. Když jsme bydleli v Krásné Lípě, moje žena s kamarádkami jezdila každý týden do blízkého německého městečka do cukrárny. Vše daleko levnější, než u nás.
Zuzana Pivcová
18.8.2020 10:11
Věrko, to mi trochu připomnělo, jak jsem se kdysi snažila Němkám vysvětlovat "drhání". :-D
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA