Ilustrační foto: ingimage.com
Pomoc dospělým dětem nemá být považována za samozřejmost
27. 8. 2020
Přidáme dětem na dům. Pomůžeme jim se splácením hypotéky. Tady máte deset tisíc na dovolenou, moji milí. Mnozí lidé v seniorském věku mají dojem, že pomáhat svým dospělým dětem či vnukům je věc přirozená. Někteří ji dokonce označují za povinnost. Jenže opak je pravdou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
jitka schildhabelová
27.8.2020 15:28
nejvíc pro sebe uděláte,když si naspoříte peníze na důstojné stáří a své děti nebudete zbytečně ničím obtěžovat,na dovolenou si zajet za své peníze třeba na Mars,to vám už nikdo nevezme a děťátka,ať si jedou kam chtějí,ale za své.
Monika Monca
27.8.2020 12:51
Z pohledu druhé strany a osobní zkušenosti:
Můj praděda (tehdy 92 let): Měl dva syny, oba v důchodovém věku. Jeden se odstěhoval na důchod daleko, aby se nemusel starat, druhý jezdil o víkendech dědovi nakoupit a vždycky přivezli oběd. Za to dostali už za dědova života pole, vinohrad, barák. Ve chvíli, kdy děda spadl z kola a přestal dobře vidět po mozkové příhodě jsem se k němu nastěhovala (já na mateřské, tak jsem měla čas se postarat i o něj). V tu chvíli od něj dali oba dva synové ruce pryč a viděli byste, jaký peklo mu udělali, když zjistili, že mi dal 30 tisíc na ojetý auto, abych mu nemusela vláčet nákupy z města autobusem s kočárkem. Dostali majetky za miliony a do jeho smrti se s ním nebavili...Jeden už umřel, druhému táhne na 80...seniorská generace.
A my mladí jsme podle vás vyžírky...běžte s tím někam...
Miquelo Servantes
27.8.2020 12:49
moji rodiče mě vychovali tak že nechtěli žadne penize pokud jsem bydlel pod jejich střechou ,to dělam i dnes se svyma dětma i když pracuji .Nezajima mě pokud někdo říka že to je špatně.Lumparna s bytama je neskutečna ,dvelopeři a realitky neví co by za to chtěli .Pokud se mladí odnas odstěhuji a budou bydlet samostatně je to vše v jejich režii u nas na navštěvě pak dostanou pouze nocleh a jidlo nic víc
Marie Faldynová
27.8.2020 11:31
Jsem ráda, že naše děti neberou pomoc jako samozřejmost. Umí si poradit a rozhodně bych je nepodporovala pravidelně, aby se naučili na to spoléhat.
Růžena Kuželková
27.8.2020 11:29
Není přesto si nastavit pravidla - já to dělám tak,že k svátku 100.-, k narozeninám 200,- a k vánocům 300,-(pro vnoučata a basta fidli). Ty necelé 2000,-Kč mě za rok nevytrhnou(mám 3 vnoučata) a důchod se tím pádem nevyprázdní na 0.
Ladislava Tesařová
27.8.2020 11:01
Já myslím, že by to neměla být pravidelná, a příbuznými očekávaná, výpomoc. Dali jsme jim vychování, vzdělání a něco do začátků..........myslím, že teď už by to mělo být na nich. Fajn, když vidím, že se snaží a shodou okolností se dostanou do problémů, třeba díky dlouhodobé nemoci, vypomohla bych. Ale abych já měla sotva na jídlo a oni si za mé peníze jezdili po světě.............tak to teda nikoli.
Marie 00000
27.8.2020 10:14
Jestliže si rodiče myslí, že jejich děti jsou kriplové, které je třeba stále živit a opatrovat, je to jejich problém. Ale dětem tímto jen škodí...
Marie Doušová
27.8.2020 10:00
Moc zajímavý článek. Sama pomáhám svým dětem, když můžu , tak pomůžu. Vím , že by se to nemělo stát pravidlem. Je to velice ošemetné téma a vyjadřovat se k němu, je také pro nás matky,babičky, někdy dost těžké.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA