Ilustrační foto: ingimage.com
Rovnost v partnerském vztahu je nesmysl. Starší lidé to vědí
13. 8. 2020
Rozvod je pro ženu ostuda. Hlavní slovo v rodině má muž. Chlap rozhoduje, protože domů nosí peníze. Takové věty připadají dnešním mladým ženám k smíchu. Ty starší je však v mládí slýchávaly běžně. Když tedy přijde řeč na rovnost mužů a žen v partnerských vztazích, názory generací se různí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
judita lišková
14.8.2020 12:41
Jistěže si nejsou muž a žena rovni...už jen po fyziologické stránce. Ani si nejsou rovni všichni lidé, jak se nám snaží kdekdo namluvit. Rozdíly jsou, jinak by muži mohli taky rodit. Dnešní pomatená doba vnucuje ženám ,že jsou snad lepší než muži...až sem dospěla tzv. emancipace. Muž a žena se mají doplňovat, ne soupeřit .. měli by uznávat, že každé pohlaví má svoje, aniž by jedno bylo lepší či horší druhého...
Jitka Rádlová
14.8.2020 10:06
Omlouvám se- můj velmi dlouhý příspěvek se nepodařilo vložit. Vyšel z toho paskvil.
Ján Zábranský
14.8.2020 08:15
Postavenie muža a ženy výstižne vyjadrila Coco Chanelová v jednom rozhovore už pred 5O rokmi. Na otázku čo považuje za najdoležitejšie ženské cnosti odpovedala: "Že sú ženské", "Že sú to ženské cnosti a nie mužské". Práve to. Prv bojovali ženy na svojom vlastnom území. Tu bola každá porážka víťazstvom. Dnes bojujú na území mužov, Tu je každé víťazstvo prehrou. Pán Ivanx P to vo svojom prśpevku vyjadril podobne.
Josef Járos
14.8.2020 05:56
Jen blbý chlap používá tyto středověké zásady, nikdy jsem to neuznával.Dnes při excesích s muslimy, mě tohle jen vytáčí jak může být chlap takové hovado.Další jsou i ty blbky co jsou feministky. Oba poly jsou jen pro blbce. Feministky jsou většinou škaredky co nikdo nechce a ony aby to jako nabylo pravdou tak si nalhávají ,že budou femnistky. Jen si je narazí chlap okamžitě končí, jde jen o to,že jsou škaredé a nikdo je nechce. Rozdíl pro chlapa je mezi hezkou a škaredou ženou je ten ,žena škaredou je chlap sám......
ivanx P
13.8.2020 23:19
nemůžeme si být rovni, chlap neporodí dítě. Co je víc, než vychovat dobře děti? Kariera? Co to je? Nervy, stres, tlaky..... o to stojíte? Srovnává se nesrovnatelné, ženy pohrdají svou největší funkcí.... být ženou, matkou.
Ptali se starých lidí (80+), manželů jak je to možné, že spolu tak dlouho vydrželi a jejich odpověď byla dokonalé.... žili jsme v době, kdy jsme si nejen věcí vážili a vše se opravovalo, dnes se vše vyhodí a koupí nové, .... i vztahy, povrchnost vládne. Dosáhnout něčeho úsilím?
ženy se stávají chlapy, mužatkami. Chovají se jako chlapi a myslí si, že tím vítězí.... ztrácí ženskost, tu největší zbraň na světě, nejúčinnější. Úsměv ženy chlapa odzbrojí. Proč vyděláváme peníze? abychom je dali ženám k nohám. Proč stavíme domy? abychom tam mohli přivést ženu, ne chlapyni, s chlapem půjdeme na pivo, ne do postele. Muž je hlava rodiny, ale žena krkem..... toto heslo vymyslely naše moudré bavičky. Podívejte se na Tanec s vlky, jak se chovala náčelníkova manželka, Ona v reálu rozhodovala o tom co se dělo v kmeni, ne náčelník. Ona ho vedla a protože byla moudrá, nechala mu vnější pozlátko, nechala mu úctu, nevyštěkala si to a tak jí rád přenechal řízení. Manažeru v sukni nemám chuť přinést kytku, políbit ruku.... říkalo se paní lékárníková, paní starostová.... protože všichni věděli, kdo je v pozadí za mužem, kdo mu tvoří zázemí, klid a on za to .... třeba jí měl rád.
Marta Badalcová
13.8.2020 22:11
Dnešní dobu tak trochu nechápu. Muž i žena jsou přeci lidé stejných hodnot.Nechápu jak mohou mít manželé každý svůj účet,každý platí něco ,peníze nejsou tvoje a moje jsou naše,práce okolo domácnosti ,výchova dětí , starosti i radosti …. také naše společné.Jde o domluvu a úctu ke svému protějšku.Možná se mýlím ,každý si to ze své rodiny nese do manželství jako vzor.
Evina Nováková
13.8.2020 21:52
Pro pana Volfíka: Asi jsem se špatně vyjádřila. Plně s Vámi souhlasím. Mně jen nadzvedlo, že paní advokátka (ke které někteří možná vzhlížejí!) hlásá, že se mají dívky vychovávat k tomu, že muži a ženy nejsou rovnoprávní - takže jsem to trochu vyšponovala do extrému. Prostě vždycky jde o toleranci a porozumění...
Danka Rotyková
13.8.2020 18:18
Každý jsme si prožili ten svůj životní příběh, máme proto různé zkušenosti. Všemu, co tu je napsáno, rozumím. Já k tomu mohu přidat jen svůj pohled: můj tatínek měl doma ženu, 3 dcery a tchýni. Byl otevřený novinkám, společenský, byl rád veselý, ale ... protože jsme neměly bratra, byly jsme takové holky, které zvládnou všechno: nejen domácnost, ale i úklid uhlí do sklepa, pomoc na poli, atd. Když jsme nechtěly strávit víkend na poli, ale jít s kamarádkami, bylo zle. Tehdy jsem přesně věděla, že takhle žít nechci a nebudu. Měla jsem štěstí, manžel mne respektoval. Myslím si, že je třeba vybrat si dobrého partnera. Co ale dnes vidím doma - mladé ženy nechtějí ty slušné a spolehlivé, chtějí ty, se kterými je zábava. Život se hodně změnil, ale přesto jsou lidé stále nešťastní a rozvádějí se.
Eva Kopecká
13.8.2020 17:28
Někdy se člověk fakt nestačí divit. Můj bývalý mi třeba jednou řekl, umyl jsem ti nádobí. Velmi jsem to ocenila, udělal to jistě s velikou námahou. Že já to dělala denně a předtím denně vařila teplé jídlo? A přitom stihla ještě jiné věci? Inu vždyť jsem ženská s prací v místě a on chudák co dojíždí. Když nejel spoj na sraz, vysvětlila jsem spolužačkam, že ten můj je unavený, on nás neodveze. Jedna se zasmála a řekla....já řeknu tomu mému, ten dělá celé dny.....no však víte. Ten její teda taky dojížděl a navíc ho doma po práci čekala obrovská zahrada a domaci zvířectvo všeho druhu.....Jedna moje známá,která litala kolem dvojčat,denně mlčky přihlížela, jak muž má po pracovní době řadu jiných povinností. Avantýry, kamarády z mokré čtvrti, atd. Kam ona se mohla vrtnout se dvěma miminy, batolaty? Mateřská byla malá. Jednou dorazili na návštěvu tcháni. Věděli, do kolika on pracuje, že by tak ve tří měl být doma, prostě přijeli na návštěvu. Ona jim podala jídlo, i když je nečekala, dopřála jim pohrát si s vnoučaty, byla klidná, neb věděla, že pán tvorstva a zivitel rodiny před osmou nedorazí. Velice se divili, a zapředli hovor ve stylu CO ONA JAKO MANŽELKA TAK ASI DĚLÁ ŠPATNĚ, ŽE TO U NICH TAKTO FUNGUJE. ŽE ASI MU UKAZUJE MÁLO ÚCTY, LÁSKY, ATD. Ona jim s klidem řekla, že dříve snad ten muž živitel rodiny skutečně byl. A že ona si nemá jejich syna proč vážit. Takže zvolila včasný rozvod. Žilo se jí snadněji, i když jistě částečně propitá výplata byla větší, než vyměřené alimenty, ale měla svatý klid.
No a holek, kterým rodiče vzdělání nedovolili, taky pár znám. A nebyly v tom finance. Byly to jenom holky, smůla.
Jedna známá mi vyprávěla, že když byla těhotná a nedopla kabát, manžel jí nedovolil koupit nový s argumentem, že nevyděláva a že on ji živí. A aby demonstroval svoji chlapskou převahu, koupil si ho.sám. I KDYŽ HO NEPOTŘEBOVAL. Ona, když někam šla, si ho v tom mrazu držela, aby se nerozevíral.....
Světe div se, i přes zásahy rodičů, i přes jeho eskapády s opačným pohlavím.....tohle manzelstvi trvá přes 40 let....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA