foto dostupné zdroje
Zamyšlení v horkém odpoledni
12. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
15.8.2020 07:31
Společnost tvoří jedinci všeho druhu a je hodně příčin, proč se vše děje tak jak děje a bohužel jednotlivec může zabránit jen částečně zlu. Kdysi měl děda hodně starých kalendářů s povídkami i zločiny tam byly a války a mučení. Vezměme středověk, nebo jakoukoli dobu a vidíme, že lidstvo se nevyvíjí svojí krutostí moc k lepšímu. Bohužel. A citáty R.G. jsou pravdivé , myslím, že mnoho lidí tak žije a považuje to za samozřejmost. A díky za takové lidi.
Danka Rotyková
14.8.2020 13:44
Hano, moc hezké zamyšlení. Nemyslím si, že by se lidé nějak změnili, ale mění se prostředí, v němž vyrůstají a s tim mladí mění způsoby a některé zvyky k obrazu svému. Někdy je to k dobru, někdy naopak.
Hana Nováková
14.8.2020 11:37
Děkuji všem, kteří komentovali můj článek. Tolik, vesměs základem stejných myšlenek, vč. desatera od věků platného, má své neměnné postavení v naší společnosti. Bohužel, až my tu nebudeme co pak? I tak, po revoluci se hodně změnila morálka, chování lidí, příbylo zloby, nenávisti, hamižnosti. Nemám proti církvi nic, jen ji důrazně vytýkám, že ona by se měla řídit především desaterem a tím myslím v souvislosti s církevními restitucemi, ale zase, je to jen můj názor, který nemusí být přijat všemi.
Libor Farský
13.8.2020 21:01
Obdivoval jsem jaké úctě a respektu se těší iniformovaní policisté v Londýně.
Eva Sedláková
13.8.2020 16:38
Hani, opravdu velmi pěkně napsaný článek!!! Život a životní názory R.G. jsem začala trochu více sledovat když jsem se s ním setkala na ceremonii při pobytu na Bali. Jeho názory a citáty jsou mi blízké. :-) Všichni bychom se jimi měli řídit, pak by společnost vypadala jinak.
Alena Tollarová
13.8.2020 15:27
Dano, pro naši generaci ano, ale možná to tak v Americe nemají, tak je to princ s bílým koněm učí.
Anna Potůčková
13.8.2020 15:26
Moc hezký článek na velmi zajímavé téma! Možná by měl být ale napsaný na serverech, kam chodí mladí lidé. Naše generace zminované citace ve velké většině zná a také je praktikuje. A zminované desatero, které zminuje Marie D. by jistě stačilo i právníkům a nepotřebovali by dalších x paragrafů.
Dana Puchalská
13.8.2020 13:38
To, co říká a podle čeho žije i pan R.G.je pro naší generaci snad samozřejmé, nebo že bych se pletla....?
Marie Doušová
13.8.2020 10:56
Každé dítě které se narodí je bez hříchu ,ale potom je ovlivňován společností. Každý nemá možnost stát se úspěšným,ale má možnost stát se slušným občanem. Citace R.Gera nám starším je velmi blízká a desatero přikázání by se mělo ve škole učit povinně.
Věra Ježková
12.8.2020 20:35
Hani, zajímavé zamyšlení. Nemyslím si ale, že lidstvo je v současné době horší než dřív. Ad R. Gere: Rodiče ze mne vychovali slušného člověka. Bohužel ale také příliš submisivního a bez sebeúcty. Trvalo mi to několik let, než jsem se toho vlastním přičiněním zbavila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA