
Ilustrační foto: ingimage.com
Babiččino jídlo vnoučatům nechutná. Stravovací návyky patří nyní k největším rozdílům mezi generacemi
11. 8. 2020K babičkám jsme se kdysi těšívali na oběd. Svíčková, rajská, ovocné knedlíky či jiné klasiky uměly babičky přece nejlíp. Jenže stravovací návyky mladých se změnily a kvůli jídlu často dochází k hádkám v rodinách. Vnuci se ofrňují a způsob, jakým vaří někteří starší lidé, se jim nezdá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sasanka Hajní
11.8.2020 10:28
Problém je, že babičky připomínky ke svému vaření vnímají často jako osobní útok a nedají si vysvětlit, že doba i chutě se změnily. Já si taky často od mamky vyslechnu "Ty si myslíš, že umíš vařit jen Ty, přitom já vařila šedesát let". No, vařila, a jako dítěti mi to chutnalo, ale nepoužívala skoro žádnou zeleninu, masox a podravku dávala do všech omáček i do vývaru, nesnášela celer, který jsem si zamilovala, cibuli používala minimálně (já ji beru jako základ kuchyně) a takhle já vařit nechci.
Jarmila Vavrochová
11.8.2020 10:27
Té vaší vzorové babičky je mi líto. Měla by se na hoštění návštěv vykašlat, natočit jim sklenku vody, maximálně uvařit čaj nebo kávu, ale tam už může být problém s druhem čaje nebo kávy. Tak jen tu vodu a šlus!
Libuse Lysova
11.8.2020 10:04
Tak uplne s tim nesouhlasim. Uz to, ze i deti techto babicek preferuji jiny jidelnicek znamena, ze neprebraly stravovaci navyky od svych rodicu/maminek. Moji rodice byli velci milovnici masa, ja jsem vegan. Jsem taky babicka, dokonce osminasobna, nedela mi problem uvarit to, co maji deti a vnoucata radi, pres svuj babickovsky vek znam trendy ve stravovani a cast me rodiny jsou take vegani. Je radost varit/nevarit, pripravovat zajimava jidla, zkouset nove chute a kombinace. I se zdravych potravin muzete vykouzlit neuveritelne chute, vune i barvy. A co teprve dezerty a sladkosti, to je teprve koncert chuti, vuni a barev!
Tak se babicky a dedeckove, ale ani vy mladsi, nebojte a zkousejte a objevujte nova jidla. Neni to tezke a nemusi to byt ani drahe a ani casove narocne. Dobrou chut vsem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA