Babiččino jídlo vnoučatům nechutná. Stravovací návyky patří nyní k největším rozdílům mezi generacemi
Ilustrační foto: ingimage.com

Babiččino jídlo vnoučatům nechutná. Stravovací návyky patří nyní k největším rozdílům mezi generacemi

11. 8. 2020

K babičkám jsme se kdysi těšívali na oběd. Svíčková, rajská, ovocné knedlíky či jiné klasiky uměly babičky přece nejlíp. Jenže stravovací návyky mladých se změnily a kvůli jídlu často dochází k hádkám v rodinách. Vnuci se ofrňují a způsob, jakým vaří někteří starší lidé, se jim nezdá. 

jídlo
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Sasanka Hajní
Problém je, že babičky připomínky ke svému vaření vnímají často jako osobní útok a nedají si vysvětlit, že doba i chutě se změnily. Já si taky často od mamky vyslechnu "Ty si myslíš, že umíš vařit jen Ty, přitom já vařila šedesát let". No, vařila, a jako dítěti mi to chutnalo, ale nepoužívala skoro žádnou zeleninu, masox a podravku dávala do všech omáček i do vývaru, nesnášela celer, který jsem si zamilovala, cibuli používala minimálně (já ji beru jako základ kuchyně) a takhle já vařit nechci.
Jarmila Vavrochová
Té vaší vzorové babičky je mi líto. Měla by se na hoštění návštěv vykašlat, natočit jim sklenku vody, maximálně uvařit čaj nebo kávu, ale tam už může být problém s druhem čaje nebo kávy. Tak jen tu vodu a šlus!
Libuse Lysova
Tak uplne s tim nesouhlasim. Uz to, ze i deti techto babicek preferuji jiny jidelnicek znamena, ze neprebraly stravovaci navyky od svych rodicu/maminek. Moji rodice byli velci milovnici masa, ja jsem vegan. Jsem taky babicka, dokonce osminasobna, nedela mi problem uvarit to, co maji deti a vnoucata radi, pres svuj babickovsky vek znam trendy ve stravovani a cast me rodiny jsou take vegani. Je radost varit/nevarit, pripravovat zajimava jidla, zkouset nove chute a kombinace. I se zdravych potravin muzete vykouzlit neuveritelne chute, vune i barvy. A co teprve dezerty a sladkosti, to je teprve koncert chuti, vuni a barev! Tak se babicky a dedeckove, ale ani vy mladsi, nebojte a zkousejte a objevujte nova jidla. Neni to tezke a nemusi to byt ani drahe a ani casove narocne. Dobrou chut vsem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%