Pitterův Milíčův dům

Pitterův Milíčův dům

8. 8. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Ráda bych uvedla na pravou míru, že P. Pitter nebyl uvězněn, neboť 26.8.1951 s pomocí přátel uprchl do Západního Německa. Později se přestěhoval do Švýcarska, kde až do své smrti v roce 1976 se svou celoživotní přítelkyní Olgou Fierzovou pokračoval ve své pastorační a sociální činnosti. V každém případě jsem ráda, že se díky článku o ušlechtilém pacifistovi a zachránci mnoha dětí dostala tato osobnost do širšího povědomí.
Martina Růžičková
Hezké připomenutí téměř zapomenuté osobnosti.
Libor Farský
Moc hezky napsané a milé obrázky.
Dana Puchalská
Kde je ten dům zhruba vím, ale o historii tak pěkně popsané, jsem se dozvěděla až nyní.
Soňa Prachfeldová
Nádherné vyprávení o jednom výjimečném člověku, díky.
Hana Nováková
Dost zajímavé, doposud pro mě zcela neznámé. Díky
Jana Šenbergerová
Velmi zajímavý nejen článek, ale i informace v něm obsažené, ke kterým bych se asi nikdy sama nedostala.
Marie Seitlová
Děkuji za pro mě úplně nové informace.
Zuzana Pivcová
Napadlo mě, že název je podle Jana Milíče z Kroměříže, ale jinak jsem bohužel ve znalostech nějak zaostala. Moc děkuji za informace.
Daniela Řeřichová
Děkuji autorce za připomenutí významné osobnosti našich novodobých dějin, která neprávem zůstává opomíjena. Přemysl Pitter celoživotně usiloval o pomoc obětem nesnášenlivosti a dostalo se mu za jeho úsilí mnoha ocenění, např. Spravedlivý mezi národy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%