FOTO: historické zdroje - hymna, Vltava- autorka
Voda hučí po lučinách
1. 8. 2020Tímto příspěvkem bych ráda doplnila soutěž, vyhlášenou redakcí na téma "voda". Nejsem fotograf, proto nevím, zda se hodí příspěvek zahrnout do soutěže, ale věřím, že slovem dokáži téma "voda" tak nějak doprovodit i bez soutěže.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
1.8.2020 14:08
Moudrá slova. Jen škoda, že to něco, co bylo v minulosti dobré, už nelze vrátit. Nyní bohužel vládnou zcela jiné myšlenky.
Vladislava Dejmková
1.8.2020 13:08
Když jsem přemýšlela o příspěvku na téma voda, napadaly mě téměř shodné myšlenky, cítím to stejně a je to moc hezky vyjádřené.
Zuzana Pivcová
1.8.2020 12:42
Moc hezké pojetí. Ty máš, Hanko, pro to cit. Líbí se mi i komentáře, děkuji.
Hana Nováková
1.8.2020 11:31
Jano K. nejsem schopna říci, kde jsem k tomuto notovému zápisu přišla, prohlédla jsem mnoho odkazů na hymnu a tento se mi líbil. Zkusila jsem něco najít, ale nyní se mi to nepodařilo Zkusím ještě zapátrat.
Daniela Řeřichová
1.8.2020 11:06
Děkuji paní Haně za mnoho moudrých myšlenek. Ano, bez vody není života.
Jana Kollinová
1.8.2020 11:03
Líbí se mi autorčino zpracování tématického zadání VODA. Je v tom poezie, láska k vlasti, obdiv k přírodě, úcta ke stáří a vyslovená touho po nápravě chyb, pokud je ještě čas. Dovolím si otázku: " odkud pochází notový zápis hymny na úvodní fotografii?" Je to jeden z listů zpěvníku našich předků?
Libor Farský
1.8.2020 09:46
Výborně. Také mám v úmyslu článkem připomenout hloupé zásahy do přírody zejména při kolektivizaci zemědělství.
Věra Ježková
1.8.2020 09:24
Hani, moc se mi líbí, jak jste téma zpracovala. Pokud vím, naše hymna je jedna z mála, která opěvuje krásy země. Na rozdíl od jiných, jejichž obsahem je hrdinný lid, sláva, vítězství apod.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA