Ve Vrbosce je velice málo psů. Jestli tu potkáte psy, tak hlavně jsou to domácí mazlíčci, které si na dovču přivezli Evropané. Koček už je o poznání více, ale není tu vidět a slyšet jiná domácí zvířata. Asi to bude tím, že penzion je v zástavbě dalších a dalších penzionů a každý kousek zahrady slouží rekreantům. Proto pro zábavu můžete uvidět zvířata umělá :-)
Včera mě budilo krákání vrány nebo krkavce, ale ptáka jsem nezahlédla. Protože jsme u moře, tak k němu patří rackové, kteří provázejí hlavně lodě, protože tuší příležitost dostat nějakou potravu, hlavně, když se na lodi grilují ryby. Na moři jsem v dálce zahlédla delfíny, ale vyfotit se to nedalo. Mořské rybky taky foťákem nezaberu, voda se vlní a rybičky jsou hybné potvůrky. Vylovené taky nenafotím, protože rekreační rybolov je povolen až od 1.září. Samozřejmě zde lítají "dajaké motýle", mouchy, včely, vosy. A ještě na jedny malé tvorečky jsem zapomněla, poštípat vás můžou dotěrní komáři, které z pokoje vyháním elektrickým odpařovačem.
Tak se se mnou podívejte, co ještě můžeme na souši i ve vodě potkat a co se mi podařilo nafotit. Mořského ježka raději obejít, jeho bodlinky způsobují krutou bolest, ale naštěstí já tuto zkušenost s ním nemám. Kraba jsem fotila asi půl hodiny, vlnky a odraz sluníčka hatily všechny mé pokusy ho zdokumentovat. Je krásné vidět pod vodou třpytivou škebli. Na břehu je škebliček, ulit a lasturek taky hodně, ale už je houfně nesbírám, dovezu si domů opravdu jen pár kousků. A naposled si nechám ty nejmenší - mravenečky, co vám klidně nalezou do batohu nebo vás škaredě kousnou, když si na ně na ručníku lehnete.