Léto v Mariánských Lázních
Foto: autorka

Léto v Mariánských Lázních

29. 7. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Díky Vladislavo za krásný článek a ještě hezčí foto. V mariánkách jsem byla v roce 1985 sice v zimě, mnohá místa poznávám i když se už často změnily. Muselo tam být krásně, tiše závidím.
Dana Puchalská
Vlaďko , jak píše už Jan Zelenka, byla tam i Modrá cukrárna. Ale ta nová Aura vznikla sloučením několika domů - Javorina, Oradour a ještě jednoho. Ale to jsem už zapomněla. A ještě jsem si vzpomněla na toho ošklivého trpaslíka u Krkonoše. Je tam ještě?? Toho jsem jako malá přímo nesnášela.
Jitka Hašková
Děkuji za připomínku Mariánek. Strávila jsem tam měsíc v lednu před 5 lety. I zimě je tam krásně.
Marie Měchurová
Krásná reportáž a instruktáž z Mariánek. Byli jsme tam 2x - jednou v zimě a jednou v létě. Byly hezké pod sněhem i pod sluníčkem. Jen je tam ještě hodně co opravovat. Určitě se chceme ještě někdy vrátit. Moc hezké fotky.
Zuzana Pivcová
Jak už jsem se někde asi zmínila, v Mariánských Lázních jsem byla jen jednou, a to v lednu 1986, kdy jsem dostala po někom vrácený lázeňský poukaz na 2 týdny. Ten, co to vrátil, asi věděl proč. Lázně byly v rekonstrukci a většina procedur se nekonala. Navíc jsem tam také zažíla v noci zemětřesení. Byla jsem tam sama a neustále mě někdo naháněl. Bylo asi obvyklé, že většina lidí jezdila do lázní víc za krátkodobým seznámením než za léčbou. A já hloupá měla svého partnera doma. Jinak ale byly zimní Mariánky také krásné. Plno sněhu a jasné slunečné dny. Díky článku jsem si tamní prostředí trochu připomenula.
Jan Zelenka
Krásné fotky a velmi dobrá informace. Mariánky znám velmi dobře. Kdysi dávno jsem tam byl na léčebném šestitýdenním pobytu v Balneologickém ústavu. Artrózou trpím už od mládí. Můj ředitel mě tam doslova vyštval, když jsem se ploužil po tiskárně s holí. Ještě bych vzpomenul jedno místo a tím je Modrá cukrárna na Hlavní třídě, kde se uzavíraly přechodné lázeňské známosti. Já jsem spíš chodil s ostatními tancovat nahoru do taneční kavárny, říkali jsme jí Kočkodrom. Tam nás jednou objevila ředitelka Balňáku a dostali jsme vynadáno. Ale lázně mi moc nepomohly. Jen zhubla peněženka.
Alena Várošová
Krásné fotky,dobře že jste si dovču užili.
Irena Mertová
Hezký článek. Mariánky mám moc ráda, ale letos do nich nepojedu. Snad příští rok.
Věra Ježková
Vlaďko, velmi hezký článek i fotky. V ML jsem byla několikrát, ale vždy jen jeden den. Sochu jsem neviděla, škoda. Dostavník do Výmaru jsem samozřejmě četla.
Marie Seitlová
Článek se mi moc líbí je pěkně zpracovaný a doplněný krásnými fotkami. V Mariánkách jsem byla v loni, ale jen na jeden den, je to krásné lázeňské město.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%