Foto: autorka
Léto v Mariánských Lázních
29. 7. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Nováková
29.7.2020 17:59
Díky Vladislavo za krásný článek a ještě hezčí foto. V mariánkách jsem byla v roce 1985 sice v zimě, mnohá místa poznávám i když se už často změnily. Muselo tam být krásně, tiše závidím.
Dana Puchalská
29.7.2020 17:41
Vlaďko , jak píše už Jan Zelenka, byla tam i Modrá cukrárna. Ale ta nová Aura vznikla sloučením několika domů - Javorina, Oradour a ještě jednoho. Ale to jsem už zapomněla. A ještě jsem si vzpomněla na toho ošklivého trpaslíka u Krkonoše. Je tam ještě?? Toho jsem jako malá přímo nesnášela.
Jitka Hašková
29.7.2020 16:46
Děkuji za připomínku Mariánek. Strávila jsem tam měsíc v lednu před 5 lety. I zimě je tam krásně.
Marie Měchurová
29.7.2020 16:04
Krásná reportáž a instruktáž z Mariánek. Byli jsme tam 2x - jednou v zimě a jednou v létě. Byly hezké pod sněhem i pod sluníčkem. Jen je tam ještě hodně co opravovat. Určitě se chceme ještě někdy vrátit. Moc hezké fotky.
Zuzana Pivcová
29.7.2020 13:23
Jak už jsem se někde asi zmínila, v Mariánských Lázních jsem byla jen jednou, a to v lednu 1986, kdy jsem dostala po někom vrácený lázeňský poukaz na 2 týdny. Ten, co to vrátil, asi věděl proč. Lázně byly v rekonstrukci a většina procedur se nekonala. Navíc jsem tam také zažíla v noci zemětřesení. Byla jsem tam sama a neustále mě někdo naháněl. Bylo asi obvyklé, že většina lidí jezdila do lázní víc za krátkodobým seznámením než za léčbou. A já hloupá měla svého partnera doma. Jinak ale byly zimní Mariánky také krásné. Plno sněhu a jasné slunečné dny. Díky článku jsem si tamní prostředí trochu připomenula.
Jan Zelenka
29.7.2020 10:16
Krásné fotky a velmi dobrá informace. Mariánky znám velmi dobře. Kdysi dávno jsem tam byl na léčebném šestitýdenním pobytu v Balneologickém ústavu. Artrózou trpím už od mládí. Můj ředitel mě tam doslova vyštval, když jsem se ploužil po tiskárně s holí.
Ještě bych vzpomenul jedno místo a tím je Modrá cukrárna na Hlavní třídě, kde se uzavíraly přechodné lázeňské známosti. Já jsem spíš chodil s ostatními tancovat nahoru do taneční kavárny, říkali jsme jí Kočkodrom. Tam nás jednou objevila ředitelka Balňáku a dostali jsme vynadáno. Ale lázně mi moc nepomohly. Jen zhubla peněženka.
Irena Mertová
29.7.2020 09:55
Hezký článek. Mariánky mám moc ráda, ale letos do nich nepojedu. Snad příští rok.
Věra Ježková
29.7.2020 09:27
Vlaďko, velmi hezký článek i fotky. V ML jsem byla několikrát, ale vždy jen jeden den. Sochu jsem neviděla, škoda. Dostavník do Výmaru jsem samozřejmě četla.
Marie Seitlová
29.7.2020 09:00
Článek se mi moc líbí je pěkně zpracovaný a doplněný krásnými fotkami. V Mariánkách jsem byla v loni, ale jen na jeden den, je to krásné lázeňské město.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA