Klíště může mít pro psa fatální následky. Hrozí chronický zánět kloubů či kolaps ledvin
Fenka Lassie. FOTO: autor

Klíště může mít pro psa fatální následky. Hrozí chronický zánět kloubů či kolaps ledvin

15. 7. 2020

Lymská borelióza přenášená klíštětem je nebezpečná nejen pro lidi, ale i psy. Naše čtyřletá fenka Lassie měla doslova namále. Její léčba trvala několik měsíců a vlastně dodnes neskončila.

domácí mazlíčci pes
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Přeji vaší fence brzké uzdravení a děkuji za článek. Přepošlu ho synovi, který má psa.
Eva Mužíková
Honzo, dobře že jsi toto téma otevřel. Já jsem všechny moje psy nechávala proti této nemoci očkovat. První očkování je dvoufázové, po roce při přesném dodržení termínu jen jednorázové. Dala jsem na radu svého kamaráda, zkušeného veterináře se specializací na psy. Když mi vyprávěl kolik psů muselo být kvůli této nemoci uspáno, nikdy jsem své rozhodnutí nezměnila. Doporučuji s dovolením všem pejskařům, aby této možnosti využili.. Bertice
Elena Valeriánová
Děkuji moc za tento článek.
Marie Seitlová
To je pro všechny chovatele zajímavý článek. Je třeba pejsky prohlížet a sledovat, je to člen rodiny.
Jana Šenbergerová
Máte krásného psa, jemu i vám držím pěsti, ať se z tohoto maléru vylíže bez úhony. A teď si představte, že tohle zažíváte s dítětem, které nese následky i v dospělosti. Boreliózu přenesl komár, a proto dost dlouho trvalo, než se přesvědčivě projevila a prokázala nemoc.
Naděžda Špásová
Tohle jsme zažili s oběma pejsky před dvěma lety. Taky jsme jeli na krev, jeden už jí měl, druhý jí měl v začátcích. Oba dostali antibiotika a na dovolenou jsme jeli s prášky. Letos dostali oba tabletu proti havěti, tak snad budou v pořádku. Vaše Lassie je krásná, snad se to časem zlepší, držím jí palce. Naši pejsci jsou oba na prášcích, jeden se srdcem a druhý srdce a ledviny. Není to jednoduché. (◕ᴗ◕✿)
Marie Doušová
Krásný pejsek na foto .......přeji úplné uzdravení a hodně lásky pro pejska. Klíště je potřeba opravdu hlídat a po každé procházce hned pejska prohlídnout.
Svatava Páleníková
Dobrý den, dcera měla stejný problém se svou fenkou. Ta zůstala po napadení klíštětem částečně ochrnutá. Dva měsíce to s ní zkoušeli, ale trápila se, tak ji nakonec vysvobodili injekcí... Nechápu, že na klíšťata stále neexistuje přípravek, který by je zahubil. Bohužel, v přírodě nemají žádného přirozeného nepřítele.
Zuzana Pivcová
Je dobře, žes tu popsal vaši zkušenost. Moc vám všem přeji zlepšení!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%