Foto: autorka
Kůrovcové smutnění
2. 7. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
13.11.2020 08:00
Zdeni, díky. Snad bude mít nová generace stromů větší štěstí. Hlavně, že se všude opravdu sází.
Zdenka Jírová
8.11.2020 00:43
Mně je z toho kácení napadených stromů moc smutno. Miluji les, i jednotlivé stromy v naší Zámecké zahradě. Poslední roky se v ní mnoho stromů muselo vykácet, já je lituji, pamatuji si je celý život a zrovna včera jsem objevila další pařez po starém stromu. Utěšilo mne, že se ale vysazují nové, které budou těšit další generace. nemám ráda dřevorubce a zvuk pily. Je mi z toho až úzko, i když vím, že někdy je to nutné.
Jitka Hašková
6.7.2020 19:18
Je to smutné, ale zažila jsem daleko horší stav lesů v 70. letech v Krušných horách.
Soňa Prachfeldová
5.7.2020 07:46
Věřím, že dojde zase k obnovení krásných lesů. Příroda je mocná a když my lidé ji budeme více vnímat bez násilností ...
Alena Vávrová
3.7.2020 20:51
Také je mi smutno, kdykoliv projíždím naším Máchovým krajem a vidím holiny tam, kde stávaly borové a smrkové lesy. Stromy napadené kůrovcem dílem popadaly pod nápory častých vichřic a orkánů a dílem pod pilami lesníků. Kolem jezera a Bezdězu se ty polomy pokud možno okamžitě odtěžily a např. naše Městské lesy sotva stačí dělat něco jiného. Nově vysazené stromky zase likviduje sucho a pokud nejsou v oplocence, nebo chem. ošetřené, také lesní zvěř. Je to běh na dlouho trať.
Jan Zelenka
3.7.2020 16:02
Bylo to i dříve a lesy se z toho z velké části vzpamatovaly. Věřme, že se vzpamatují i nyní. Bohužel velká část lesů je v privátních rukou a tam se vesele kácí. Hlavně zdravé stromy. Nese to velké zisky. Ta současná demokracie by měla mít i nějaké mantinely.
Marie Doušová
3.7.2020 15:26
Smutný pohled na lesy napadené kůrovci, ale věřím , že se lesy zase obnový a budou dělat radost našim vnukům a vnučkám.
Martina Růžičková
2.7.2020 21:03
Snad si teď lidé uvědomí, že se o lesy musí pořádně starat a ne je jen využívat pro zisky z těžby dřeva.
Zuzana Pivcová
2.7.2020 20:19
Je to opravdu smutné. Pamatuji si, jak jsme jednou v polovině 80. let jeli autobusem do NDR a já viděla zničené lesy v Krušných horách, Kde však byl tehdy ještě kůrovec! Mně ale loni stačil i vstup do lesa v Týně nad Vltavou. Následky vichřic, polomy, tím kouskem lesa se nedalo jít. Nikdo se o ty padlé velikány nestaral.
Martina Růžičková
2.7.2020 20:14
Moc vám všem děkuji za odezvu. Můžeme těm našim lesům společně držet palce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA