Šedesátka. Věk, ve kterém by některé věci měly být zakázány
Ilustrační foto: ingimage.com

Šedesátka. Věk, ve kterém by některé věci měly být zakázány

30. 7. 2020

Nesrovnávat se s druhými. Nesnažit se zalíbit jiným. Nemlčet. A přestat předstírat, že se nás stárnutí netýká. Šedesátka je věk, kdy by se člověk měl vyrovnat s tím, že mu není čtyřicet. Toho, kdo to umí, čekají příjemné roky. Z toho, kdo ne, se stane ubručený důchodce.

psychika ženy
Hodnocení:
(4.6 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Janků
Já si myslím, že člověk by měl být hlavně sám sebou a dělat to, co ho baví a dokud to jde.
Eva Kopecká
Nebylo mi ani pětapadesát, když se mě o prázdninách na chalupě v obchůdku zeptala stará známá...tak co...užíváte si tady důchod a hlídáte mladým vnuka, co? Fronta udělala vlevo hleď, aby zhodnotila mou fyzickou stránku. Někteří, kteří bydlí blízko a slyší nás, jak řádíme na trampolíně a v bazénu, se pobaveně usmáli. Mírně mi zatrnulo, když jsem říkala, kdepak, já ještě budu hezkých pár roků v práci... Když jsem ji potom potkala, povídám...heleďte, co vás to napadlo, to vypadám tak staře? A ona...no kolik vám je...zamyslela se a povídá...ZA KOMUNISTŮ BYSTE BYLA UŽ ČERSTVĚ V DŮCHODU, NO. Myšlení té dámy zamrzlo tehdy, kdy šla do důchodu ona. Postaru si šla. Já půjdu pomladu. A co nadělám. Nohy a hlava slouží, zrcadla mám v bytě víceméně pro parádu a když někam jdu, neřeším, co si vezmu, ale obléknu si, do čeho se vejdu a co mi je pohodlné. No a co.
Jan Srpa
Souhlasím, stále je to jen číslo, a já se třeba na něj vůbec necítím.
Helena Závodná
Šedesátka je jenom číslo v občance, ale musíme brát ohled na svoji kondici která už není jako ve dvaceti, pokoru a lásku je třeba si zachovat.
Oldřich Čepelka
Lituju, že pan Jirák si neumí užívat života. A mimochodem, ke smrtí se přece pohybujete hned od narození, tak proč jste se s tím dávno nevyrovnal?
Jan Jirak
60? mládí v prdeli a co nás čeká. rošt krematoria. já z toho rozhodně radost nemám.
Jaroslav Gabriel, sr.
Dobrý článek. Tak nějak to mám, i když jsem stále v pracovním procesu. Můžu, ale nemusím. To je to kouzlo aktivního stárnutí. Zatím vše funguje, plány se plánují a občas i realizují. Děti jsou zabezpečené a v bezpečné vzdálenosti. S manželkou jsme na sebe dobře navázáni, nic nám nechybí. Dokonce jsem si splnil jeden klukovský sen, čopra. Hlavně jsme zatím zdrávi! A to je to, oč tu běží zejména.
Jan Novotný
Šedesátka. Věk, ve kterém by některé věci měly být zakázány... například práce.... Odchod do důchodu v 66 letech. Často ženské u nás ve sklárně mají v rukách odtaháno více jak 8 tun skla za šichtu bez ohledu na věk. Musí ovládat linky, vozit mnohatunové palety na kárách a nikoho nezajímá, zda můžou či ne. Proč zrovna šedesát, když to ještě není ani důchodový věk? V té době musí být ještě aktivní, ovládat nové technologie výroby, nové zařazující vstupy do výroby, nové materiály apod. Musí stíhat mladým, neboť pak může jít už jen na sociálku za 60% platu a po letech na mizerný důchod...
Jiří Dostal
Téma slečny-paní Hofmanové připomíná filmovou adaptaci Raisova románu "Pantáta Bezoušek", konflikt generací zmizel, krásy lze najít v každém věku. Ta paralela je fenomenální, filmový paskvil se inspiroval potřebou posily národa za Protektorátu, p-s Hofmanová se inspiruje dneškem; není to kouzelné?
Lenka Kočandrlová
Zatím se mi jeví doba po šedesátce zdaleka nejlepší za celý život vůbec! Bydlíme trvale v domě,kam jsme dřív jezdili jen na víkendy,dovolené a tak,připadám si ,že jsem stále na dovolené...Na zahradě je pořád co dělat, okolí zve k procházkám.Nejsou starosti s penězi,s dostatkem/přemírou práce.Můžu si jet,kam chci a kdy chci.Nemyslím moc na dobu,kdy třeba nebude zdraví tak sloužit,žiji nyní a nehodlám se ničím stresovat.Co se týče módy,tak na to kašlu,hlavně mít pohodlný oděv,obuv,něco,v čem se cítím dobře,na dojmy cizích osob neslyším.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%