Ilustrační foto: ingimage.com
Šedesátka. Věk, ve kterém by některé věci měly být zakázány
30. 7. 2020
Nesrovnávat se s druhými. Nesnažit se zalíbit jiným. Nemlčet. A přestat předstírat, že se nás stárnutí netýká. Šedesátka je věk, kdy by se člověk měl vyrovnat s tím, že mu není čtyřicet. Toho, kdo to umí, čekají příjemné roky. Z toho, kdo ne, se stane ubručený důchodce.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
30.7.2020 12:24
Toto období "tápání" kolem odchodu do důchodu mě naštěstí minulo. Nevěděla jsem, co dřív a kde mi hlava stojí. Už se připravuji na další změny, ke kterým s přibývajícím věkem neodvratně dojde. Štěstí přeje připraveným. :-)
Karel Krenk
30.7.2020 11:22
Myslím, že ke zvládnutí stárnutí je třeba si osvojit aktivní strategii, zejména reagující na fakt významný především u mužů, že v rozvrhu dne chybí "pracovní doba". Znám mnoho seniorů - mužů ve svém okolí, kteří měli svůj život v době předdůchodové soustředěný na práci. Práce byla hlavní náplní, zbytek tvořil " odpočinek od práce, případně chystání se na práci. S odchodem do důchodu najednou veliké prázdno a nespokojenost. Život by neměl stát jen na jedné noze- práci. Chce to i koníčky, dobré vztahy v rodině a přátele. Na této trojnožce lze dobře ustát i dobu bez práce.
Miroslav Frank
30.7.2020 11:11
S článkem se nedá zcela souhlasit. Zatímco můj pradědeček se mnou po devadesátce sáňkoval, chodil na běžky a bohužel se zabil na motorce v 92 letech, když jel z hospody a měl v sobě pár piv, tak moje prababička, která mu říkala že umře, protože kouří ta viržinka a chlastá se nedožila ani šedesátky. Záleží, jaký má kdo kořínek. Naše parta kluků 60 až 75 let jezdí lyžovat do Alp, běháme maratony a lezeme po horách. Jasně, občas zdraví zazlobí, ale to se mi dělo i ve třiceti, můj otec hrál tenis do osmdesáti a když přestal, říkal, že už ho to nebaví, že ho hraje 70 let. Tak že vše je individuální, jak to dostanete od boha.
Hana Šimková
30.7.2020 10:42
Jo,když mi bylo šedesát. To byla krása. Je mi už daleko více, ale stejně si věk nepřipouštím. Prostě žiji podle možností a zatím docela ráda.
Jan Jirak
30.7.2020 10:18
nedívat se do zrcadla a potom mi je je i těch mých 66 jedno. jen v poledne mám mindrák jesti nemám v práci áčko
Jan Kareš
30.7.2020 08:46
Po přečtení článku musím konstatovat, že v něm není zrnko nepravdy a názory na pohodové přibývání na věku by měl uznat každý rozumně uvažující člověk, který chce ještě aktivním způsobem užívat života a být v pohodě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA