Úvodní foto: autorka
Pranostiky – roční období II
23. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
24.6.2020 16:35
Super. Je zajímavé kolik pranostik se nějak vytratilo a mnozí z nás je neznají.
Zdenka Soukupová
24.6.2020 12:55
Taky tyto pranostiky neznám. Ale naši prarodiče by jim určitě porozuměli. Bohužel se jich už nezeptáme.
Věra Ježková
23.6.2020 14:42
Děkuji vám. Také jsem je neznala a souvislosti mi unikají. O to jsou zábavnější. :-)
Hana Nováková
23.6.2020 09:58
Věrko, čtivé pranostiky, řadu neznám, jdu tisknout pro maminku. Děkuji za to, že hledáte, soustředíte a nás s nimi seznámíte.
Jan Zelenka
23.6.2020 09:56
Věrko, když to čtu, připadám si úplně negramotný. Neznám ani jedinou a navíc mi unikají souvislosti u většiny pranostik. Autor zřejmě sáhl hluboko do historie. Je fajn, že jsi nám to přiblížila. Tyto pranostiky mohou mít lokální působnost. V době, kdy vznikaly, bylo asi zcela jiné klima, než dnes. Klima na zeměkouli se mění a není to jen působením člověka. I v dávné historické minulosti se odehrávaly dramatické klimatické změny, které zcela měnily tvář celých rozsáhlých oblastí. Uvedené pranostiky nám, krom jiného, ukazují také stav klimatu v době již dávno minulé, možná před sto, dvě stě lety. Zajímavý pohled do historie. Díky.
Martina Růžičková
23.6.2020 09:45
Prima další příděl pranostik. Ta první je mi povědomá, ostatní jsem neznala. Jestlipak ještě v nynější době klimatických změn některé platí...?
Zuzana Pivcová
23.6.2020 09:15
Tak poctivě říkám, že z těchto pranostik neznám žádnou. Kdepak je asi autor objevil, z čeho čerpal? V létě zkusím provádět pozorování v Týně a pak z toho vyvodím závěry. :-D :-D Díky, Věrko!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA