Tři hádanky na víkend
Ilustrační foto: pixabay.com

Tři hádanky na víkend

20. 6. 2020

Prší a prší, a tak jsem pro zájemce zase připravila tři hádanky.

Hádanka č. 1 - rozbitá soška

Pepa byl sám doma. Najednou uslyšel, jak něco spadlo v pokoji jeho ženy. Otevřel dveře a viděl, že na zemi leží rozbitá její oblíbená soška. Oknem zahlédl na zahradě utíkat cizího člověka. Vyběhl za ním ven, chtěl ho dohonit. Ale venku bylo chladno, zamlžily se mu brýle a zloděj mu utekl.
Pepa vyprávěl celý příběh na policii. Ale po chvíli ho policista zastavil a řekl mu, aby přestal lhát. Obvinil ho, že sošku shodil a rozbil on sám a příběh o zlodějí si vymyslel. Víte, proč ho mohl policista obvinit?

Hádanka č. 2 - parkovací místa

parkoviste.png

Hádanka č. 3 - kolik let je dětem?

Dva staří přátelé, František a Jan, se potkali po dlouhé době.
"Jak se máš, Franto?"
"Jde to. Jsem ženatý a mám tři děti." odpověděl František.
"A kolik jim je let?" zeptal se Jan.
František věděl, že Honza rád řeší hádanky, a tak mu odpověděl šalamounsky:
"Když vynásobím jejich věk, dá to dohromady 72. A součet jejich věku je stejný jako den jejich narození."
Ale Honza to nemohl stále spočítat, tak dostal od Františka ještě další informaci:
"Moje nejstarší dítě už chodí na hodiny klavíru."
Teď už bylo řešení jednoznačné a Honza na to brzy přišel. Podaří se Vám to také?

Rozluštění hádanek oznámím v diskusi následující den ráno po jejich zveřejnění.

Pokud se vám hádanky podaří vyřešit hned první den, můžete se pochlubit, že to víte, ale řešení jednotlivých hádanek prosím první den nezveřejňujte v diskusi. Umožníte tak i ostatním si hádanky užít.

Fotohádanka
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
No, bylo to i u mě tak, včetně zamlžených brýlí. Ale ta trojka byla u mě jen takové ASI, právě podle toho klavíru.
Dana Puchalská
Jupí, není to se mnou až tak špatný... Myslím si, že ty první dvě zvládl/a každá /ý.
Vladislava Dejmková
Správně měla být v zadání věta: A součet jejich věku je stejný jako datum TVÉHO narození.
Vladislava Dejmková
Ještě hádanka 3. Správné zadání bylo, že součet věku dětí se rovná dni Honzova narození. Ten Honza znal, bylo to 14. Ale s tímto součtem měl dva výsledky, proto potřeboval doplňkovou informaci o lekcích piana. Pak se doplacoval k jednoznačnému výsledku 3, 3, 8 (8 leté dítě může chodit na piano)
Vladislava Dejmková
Hádanka 3 potrápila i mě. Špatně jsem si ji přeložila z angličtiny. Tak jak byla zveřejněna, má hned několik řešení: 2, 2, 18 sum(2, 2, 18) = 22 2, 4, 9 sum(2, 4, 9) = 15 2, 6, 6 sum(2, 6, 6) = 14 2, 3, 12 sum(2, 3, 12) = 17 3, 4, 6 sum(3, 4, 6) = 13 3, 3, 8 sum(3, 3, 8 ) = 14 1, 8, 9 sum(1,8,9) = 18 1, 3, 24 sum(1, 3, 24) = 28 1, 4, 18 sum(1, 4, 18) = 23 1, 2, 36 sum(1, 2, 36) = 39 toto se musí vyloučit, dny jsou od 1 do 31 1, 6, 12 sum(1, 6, 12) = 19
Vladislava Dejmková
Rozluštění Hádanka 1 je jasná - brýle se zamlžují při přechodu ze zimy do tepla, ne obráceně. Hádanaka 2 je také jasná, pokud si obrázek otočíte vzhůru nohama, vidíte, že to je 87.
Dana Puchalská
Jedničku a dvojku mám, ale i třetí ještě dumám...
Zuzana Pivcová
A už tu máme jedničku zodpovězenou. :-D
Jana Šenbergerová
Druhou asi mám, první možná, ale na třetí zřejmě nemám. :-)
Věra Ježková
První a druhou mám, třetí jsem se nezabývala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%