Foto: autorka
Tip na dovolenou: Šumavské Volary a okolí
19. 6. 2020Založení Volar souviselo s celkovou kolonizací Šumavy ve 13.−14. století, kdy vznikaly nové vesnice převážně s německým obyvatelstvem přicházejícím často z území pasovského biskupství.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
19.6.2020 13:29
Jen některá z uvedených míst jsem navštívila, ale vždy ráda se podívám na fotky, které dokomentují příznivě proměny městeček. Soňo, díky za povedený článek i hezkou fotodokumentaci.
Vladislava Dejmková
19.6.2020 13:09
Moc hezká poznámka. Tento kraj jsem navštívila jen dvakrát, chtělo by to znovu.
Jan Zelenka
19.6.2020 11:27
Šumava je velmi rozlehlá oblast. Něco z toho, co jsi tak krásně popsala, Soňo, znám, většinu ale ne. Ilustrační fotky jsou moc pěkné.
Anna Potůčková
19.6.2020 10:53
Díky za pozvánku, zde žije má bývalá spolupracovnice, na kterou jsem si díky Tobě vzpomněla. Fotografie u článku se mně moc líbí. Šumava má své kouzlo!
Marie Měchurová
19.6.2020 10:07
Už nám snad do toho nic nevleze, a za pár dní odjedeme na týden na Lipno a za krásami Šumavy. Máme v plánu navštívit i některá popisovaná místa. Také Olšinu, Jelení vrchy, Horní Planou, Boubínský prales. Jako třešničku na dortu navštívíme Český Krumlov bez nájezdů zahraničních turistů. Děkuju za článek i za hezké fotky.
Hana Nováková
19.6.2020 09:43
Soni, byla jsem tam tak skoro před 40 lety. Vzomínám, jak tam bylo krásně - Volary, České Žleby,Lenora, Soumarák a další. Bylo tam krásně. Šumava je prostě nádherná a ještě nezničená oproti Krkonošům. Díky za článek a nádherné fotky, které umocňují tu krásu Šumavy.
Daniela Řeřichová
19.6.2020 08:39
Velice poutavá pozvánka a nádherné fotografie. Také se ráda vracím a objevuji další kouty malebné Šumavy.
Alena Tollarová
19.6.2020 08:26
Tento kraj ke své škodě vůbec, ale vůbec neznám. Kde se vzaly menhiry a jak můžou být staré? Ví se něco o jejich historii? Bezva pozvánka na dovolenou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA