Vlevo věž protestantského kostela Spasitele na náměstí Muristan, uprostřed zlatá kupole muslimského Skalního dómu a vzadu věž kostela Pater Noster na Olivetské hoře. Foto autor
JERUZALÉM - SVATÉ MĚSTO?
17. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
20.6.2020 12:31
Nádherně napsaný článek, moc děkuji. Jeruzalém, ale i celý Izrael je opravdu neskutečná mozaika kultur, náboženství a lidí. Na severu této země stojí za to navštívit i Drúzy, jejichž víra je směsí všech možných náboženství. V Haifě jsou zase nádherné zahrady a sídlo bahaismu. V Jeruzalémě nám dělal průvodce v ruštině recepční z našeho hotelu, který se narodil v Číně, vypadal jako ortodoxní Žid a vyznával náboženství Bon. Stejně fascinující je i Libanon.
Jan Zelenka
17.6.2020 17:31
Naďo, jsem přesvědčený ateista, ale zároveň jako amatérský historik hledám souvislosti mezi dnešním děním a dávnou historií. A kde jinde je to zvlášť patrné, než v oblasti Předního východu. A vůbec není podstatné, jestli jsem věřící, nebo nevěřící. Jako nevěřící jsem však oproštěn od fundamentálního dogmatu a proto jsem si tuto cestu náležitě vychutnal.
Marie Faldynová
17.6.2020 17:24
Také já vzpomínám, v Jeruzalémě jsme byli dva dny, jinak v Haifě, u Mrtvého moře a na spoustě dalších míst. Psala jsem si cestovní deník, vidět 3-4 památky denně po dobu 10 dnů se nedá zapamatovat. A k tomu výklady křesťana, který má v Haifě malý hotýlek a žije v Izraeli 30 let! Nezapomenutelné!
Marie Seitlová
17.6.2020 17:07
Při čtení jsem zavzpomínala na mou návštěvu Izraele. Je to velmi zajímavá země.
Martina Růžičková
17.6.2020 17:05
Děkuji za poutavý a fundovaný výklad o tomto jedinečném místě. Líbí se mi vaše slova o víře, která má oči. Zaslepenost a fanatismus jsou velikým nebezpečím.
Naděžda Špásová
17.6.2020 16:20
Honzo, určitě to bylo zajímavé, ale rozhodně je to destinace, která mně opravdu neláká. Jsem ateista, a nic na tom nezměním.
Soňa Prachfeldová
17.6.2020 15:49
Díky za poutavé čtení. Uvědomuji si, jaká jsme zrníčka písku a jsem ráda a moc u nás.
Marie Ženatová
17.6.2020 13:28
Díky za zajímavý článek i Vaše názory. I já jsem před mnoha roky tuto zemi navštívila a velmi ráda jsem si obnovila vzpomínky.
Jana Kollinová
17.6.2020 12:39
Výjimečné. Možná ne ortodoxní, ale i nevěřící mají možnost seznámit se prostřednictvím článku s něčím zajímavým.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA