JERUZALÉM - SVATÉ MĚSTO?
Vlevo věž protestantského kostela Spasitele na náměstí Muristan, uprostřed zlatá kupole muslimského Skalního dómu a vzadu věž kostela Pater Noster na Olivetské hoře. Foto autor

JERUZALÉM - SVATÉ MĚSTO?

17. 6. 2020
cestování
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Ano, krásný a velmi zasvěcený pohled. Dík i za fotky. Není nad vlastní zkušenost a zážitky. To mne bohužel minulo, a nejen tady.
Jan Zelenka
Byla to naše nejkrásnější cesta i díky tomu, že se bilblickou a židovskou historií zabývám už dlouhá léta a předem jsem si napsal svého průvodce po Jordánsku a Izraeli a svázal do knihy. Kupodivu z toho mého průvodce čerpala občas i naše průvodkyně, jinak skvělá a znalá historička.
Hana Nováková
Kdysi jsem se toužila po této kontroverzní zemi projít, prohlédnout dostupné památky a na vlastní kůži zažít tu atmosféru. Kamarádka zde byla a říkala, jak krásný to byl výlet a že opravdu i dnes stojí za to, tuto zemi zakusit. Já děkuji vám za prohlídku díky vašim krásným fotkám a poutavému vyprávění.Děkuji pane Zelenka
Věra Ježková
Jendo, to je výborný článek. Umíš své zážitky a znalosti čtenáři srozumitelně a poutavě zprostředkovat. Fotky jsou krásné a moc zajímavé.
Jan Zelenka
Vážení, přehlédl jsem chybu v popisku u poslední fotky. Asi jste správně usoudili, že tam má být - naděje! Omluva.
Daniela Řeřichová
Ano, mír a naději. Obávám se však, že Svaté město zůstane navždy synonymem nepokory.
Zuzana Pivcová
Možná v mládí, ale teď je to pro mě už nedosažitelné. Ale jako čtenářka tam s Vámi kdykoliv ráda pocestuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%