Martin Kváš, výživový poradce společnosti VAFO
Krmiva by se měla střídat maximálně třikrát do roka, říká výživový poradce pro psy a kočky Martin Kváš
16. 6. 2020Kdo si pořídí psa nebo kočku, řeší, jaké krmivo je pro jeho mazlíčka nejvhodnější. Zpravidla lidé hledají pomoc na internetu, kde se výběru krmiv věnují nejrůznější poradny. Spoléhat se na jejich rady však může být ošemetné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
20.6.2020 09:50
Tolik koček už jsme měli a nikdy nás nenapadlo jim míchat granule s kapsičkami přímo v misce. Dávali jsme do 2 misek vedle sebe. Tak to zkusím... co na to kocour řekne...
Zuzana Pivcová
20.6.2020 08:58
U kočky je to opravdu dost složité, protože je ve svých momentálních chutích skoro nevyzpytatelná. Naše zkušenosti byly vždy stejné - koupily jsme na zkoušku kapsičku dosud nevyzkoušené značky. Kočka ji snědla s velkou chutí. Přikoupily jsme druhý den totéž, kočka ani náhodou. Tak to zůstalo ležet doma. Po čase sestra vyzkoušela onu zmíněnou odloženou kapsičku a ejhle, kočka se mohla opět "užrat". Tak co s tím?
Eva Mužíková
18.6.2020 21:49
Přestože mám dlouholeté zkušenosti s chovem psů, tento rozhovor byl pro mne velmi zajímavý. Například jsem se ujistila, že míchaní granulí s konzervaci je správné. Děkuji.
Jan Raška
18.6.2020 16:13
Dobrý den, pane Bartoši, nevím, odkud jste vzal informaci, že Brit vyrábí v Polsku. Není to pravda. Krmiva této značky se vyrábí v České republice. Vaši nepravdivou informaci jsme vymazali. Pokud byste měl zájem si informaci ověřit u výrobce, napište nám na mail a pošleme vám kontakt přímo na vedení společnosti.
Věra Ježková
17.6.2020 15:28
Přítelova kočička odmítá suché granule. Proto jí kupujeme kapsičky se šťávou nebo želé, bez ohledu na značky.
Dana Puchalská
16.6.2020 20:24
Měla jsem pejska - jezevčíka, což je nejen podle mých zkušeností chytrý pes a hlavně mlsoun a ten se
ošidit nenechá. Bezpečné poznal kvalitu a radši stávkoval a misky se nedotknul.
Zuzana Pivcová
16.6.2020 18:57
Je to neférové a dělá se to i s lidskými potravinami, případně drogerií/kosmetikou, že sem dávají z Německa s nápisem Vyrobeno v Německu, nebo dokonce Německá kvalita. Ve skutečnosti (dle informace znalce) je to vyrobeno tam, ale na jiné, tedy ošizené, lince, speciálně pro postkomunistický Východ. Tak budeme věřit, že se to záhy změní.
Irena Mertová
16.6.2020 18:44
Je to tak, kočky poznají bezpečně ošizené krmivo z Polska a nežerou to. Němci na to jdou fikaně: u jedné značky (velké balení) na krabici je uvedeno Německo, uvnitř kapsičky z Polska. Kočku to ovšem nezajímá, nežere to. Brit jsem zkoušela, nevím, kde se dělá, kocour ho nežere... což je škoda, ráda bych kupovala český výrobek. Kocour zřejmě ne.
Zuzana Pivcová
16.6.2020 18:31
To je pane B. i u jiných krmiv, že je dostali vyrábět Poláci, pro kočky Whiskas, Gourmet a další. Jak mi řekla jedna veterinářka - kočka se ošidit nedá. Když stejnou značku Gourmet koupím v prodejmě krmiv Bohouš, kde je mají dovezené v originále, tak se kočky vždy olizovaly až za ušima.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA