Ilustrační foto: ingimage.com
Ty jsi celá máma. Kdy se ženy začnou podobat svým matkám?
23. 6. 2020
Většina žen se shoduje: Celý život nás na mámě něco štve a pak, ve vyšším věku, zjistíme, že jsme jako ona. Mluvíme stejně, máme stejný vkus, jsme si čím dál více podobné. A dokonce říkáme ty samé věty, které nám tak lezly na nervy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
28.6.2020 07:30
Ano podobám se mamce, povahově a co starnu i vzhledově. A tak zřejmě občas jdu na nervy svým potomkům, jako šla maminka mě. Geny se nezapřou :-)
Eva Kopecká
23.6.2020 21:05
Svoji matku asi neumím objektivně posoudit jako člověka. Pouze asi jako dceru, matku a babičku. V pomyslné maturitě by u mě asi takříkajíc rupla. K blízkým příbuzným podle mě nebyla vstřícná a srdečná, nebyla empatická a neuměla být objektivní. Nedovedla oplatit dobro, dovedla být lhostejná k potřebám druhých. K někomu dokázala být přehnaně kritická, druhý jí mohl skákat po hlavě, aniž by dala najevo, že jí to vadí. Byla soustředěna jedním směrem. Zatvrzele odmítala některé věci,a nešlo o extra super moderní novinky. Řekla s tím bych se nenaučila a mé rozčilovalo, že to ani nezkusila. Uminutě dokázala trvat na svém a to i v případě, že odlišný názor měli všichni kolem, kteří měli i nakonec pravdu. Tak ani jí nikdo nic dobrého asi moc neoplatil a ti vyvolení,pro které by se rozdala, to brali asi spíš jako samozřejmost. A uměli jen brát. Když něco potřebovala ona sama...to se nečekala....kdyby mi děti řekly, že jsem.jako ona....tak by me to mrzelo. Já jsem k lidem empatická. Když můžu, pomůžu a umím dát svým dětem najevo cit. Nikdy bych jim nevynadala za to, že někomu nezištně pomohly. Moje matka nikdy neměla potuchy o tom, co je důslednost. Každý kdo ji chtěl doběhnout, ji doběhl. Mockrát se jí neplatilo, že nedovedla být trochu taktická. Klidně řekla něco člověku na plnou pusu, i když to nebylo vhodné a ani to kolikrát nebyla pravda. Přišla mi lhostejná k těm,kdo ji potřebovali a zbytečně posluhovala těm, kdo ji využívali.....jsem po jejích rodičích.....byli úplně jiní, měla jsem je moc ráda a pořád na ně vzpomínám.
Marta Novotná
23.6.2020 18:03
Jsem své mamince hodně podobná jak fyzicky, tak i povahově a jsem ráda.
Věra Ježková
23.6.2020 14:57
Celá máma nejsem. Jsem ráda, že jsem nepřevzala některé její chování. Podobu bych brala, byla moc hezká.
Marie Doušová
23.6.2020 13:55
Zajímavý článek ......něco nám rodiče předali, a je potřeba si uvědomit co je dobré a čemu se vyvarovat....
Danka Rotyková
23.6.2020 13:10
Vypadám sice jako tatínkova maminka, tedy moje babička Karla, ale moje vnitřní nastavení neumím ztotožnit s žádným členem mé rodiny.
Daniela Řeřichová
23.6.2020 11:41
Asi jsem výjimka, ale mně maminčiny názory nevadily, náš vztah byl spíš kamarádský než rodičovský.
Zároveň si stále víc uvědomuji, že se spíš podobám tatínkovi, a to povahou i zjevem. Tady bych radši brala podobu maminky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA