FOTO: rodinný archiv
Někdy jsem zoufalá. A pak šťastná, když se máma směje
13. 6. 2020
„Pět let se starám o svou maminku, která loni v listopadu oslavila devadesát let. Celý život žijeme pod jednou střechou a péče o ni mi připadá naprosto přirozená,“ říká Kamila Burešová, učitelka z Plzně. Zároveň se kvůli tomu často setkává s údivem okolí. „Bohužel, někdy si připadám jako Marťan,“ dodává.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květuše Pinkasová
16.6.2020 08:32
Přidávám hvězdičky... Vidím z článku i diskuze, že nejen stáří je i v dnešní nové době u každého problém... Hezké ale těžké. Také na LDN jsem to na vedlejším lůžku vnímala... Každý to má tak moc a ve všem jiné... Autorka článku nezapomněla snad na nic... Čtěte a sbírejte info a i jinak občas někomu udělejte aspoň malou radost. Žijeme a přežijeme v tom nějak všichni...
Jana Martínková
15.6.2020 14:15
Dobrý den,
ve Stodě je "Centrum sociálních služeb", kteří dělají odlehčovací pobyty i pro seniory. Měla jsem tam dvakrát svojí maminku na krátkodobý pobyt. Vždy byla spokojená a bylo o ní dobře postaráno.
Jana Šenbergerová
14.6.2020 19:35
Je to určitě hezké, vyhovuje-li to oběma stranám, dožít svůj život uprostřed své rodiny. Ne vždy je to možné. Počítám i s horší variantou.
Olga Škopánová
14.6.2020 08:40
Nikdy bych nechtěla, aby mé děti musely podřídit své životy mojí nemoci, snad budu schopná si ve vysokém věku zaplatit profesionální péči.
Hana Rarasch
13.6.2020 18:31
Vážená paní učitelko, klaním se vám, protože opravdu jste (alespoň v mém okolí) "bílá vrána"! City a úctu zničil konzum. Je obrovská lidská tragedie, když v 70 letech přemýšlíte, kdo se o vás v nemoci a stáří postará. Děti mohou být milionové, ale žijí stovky kilometrů od vás, mají vlastní rodiny, pracovní povinnosti...U vás byla šťastná konstelace v celoživotním soužití, ale i tak jste úžasná!
Soňa Prachfeldová
13.6.2020 11:07
Olgo, to s Vámi souhlasím, zvladla jsem péči o maminku , jelikož bydlela s námi v RD a rodina mi obdobně pomáhala.
Olga Škopánová
13.6.2020 11:03
Jen by mě zajímalo, jak by to všechno paní zajišťovala, kdyby bydlela 300 km daleko.
Zuzana Pivcová
13.6.2020 09:45
Další krásný článek o rodině se vzácnými vztahy. Kdo tak vyrůstá od malička a vidí kolem sebe lásku a vzájemnou úctu, bere to jako samozřejmost. K stáru by se asi těžko předělal. Obdivuhodná je i ta vnučka. A všechny ženy jsou si podobné. Moc děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA