Ilustrační foto: pixabay.com
O zlomyslném počítači
10. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Václav Soukup
10.12.2020 20:25
Já dokonce se svým počítačem komunikuji slovně. Slušně ho pozdravím a poprosím ho, aby byl hodný a netrápil mně. Než ho vypnu mu poděkuji a popřeji hezký odpočinek. Jak píše pan Zelenka, nedovedu si bez něho svůj současný život představit.
Dalibor Polanský
9.12.2020 16:29
S počítači pracuji již někdy od osmdesátých let a za tu dobu jsem se dočkal spousty takových "radůstek". Dříve to hodně býval vypnutý proud a s ním ztráta rozpracovaných programů a jak byly počítače čím dál tím složitější a internet čím dál agresivnější, programy složitější... No prostě nedopustit, aby byl počítač "chytřejší, než Vy. :)
Naděžda Špásová
12.6.2020 11:11
Honzo, to je normální, jedna rada je otevřít okno, šup s ním ven a koupit nový. Pokud ovšem tenhle šprýmař není zrovna nedávno koupený. (ʘᴗʘ✿)
Irena Mertová
11.6.2020 09:17
Na notebooku se mi před časem objevila hláška, že hrozí smrtelné nebezpečí a že je fatální chyba na pevném disu a že se mám okamžitě vypravit do servisu. Protože pak běžel bez problémů dál, hlášku jsem ignorovala, jako obvykle. 2 dny po záruční lhůtě pak NB skutečně zkolaboval, v servisu museli vyměnit pevný disk a zachránili jen některá data. - No jo, ale jak má jeden poznat, kdy si z něj počítač dělá legraci a kdy to myslí vážně? Jinak pěkný článek...
Marie Měchurová
10.6.2020 15:56
Když jsem ještě byla v pracovním procesu divili se programátoři v tehdejším výpočetním středisku, jakým způsobem jsem dokázala počítač "tak zasukovat" . Rychleji totiž jednám než přemýšlím. Už jsem několik PC odrovnala a ten samý vztah mám k mobilům. Neustále mi celá rodina dává svoje staré mobily na dosloužení. Naposledy jsem jeden desinfikovala proti koronaviru, a prý jsem tam něco rozpustila. Teď mám jeden půjčený od vnuka. Šetřím na nový, ten chytrý. Doufám, že bude chytřejší, než já.
Jana Šenbergerová
10.6.2020 15:30
To jsem ráda, že v tom nejsem sama. Ten náš mě také občas pěkně vytáčí. Někdy mívám "zlomyslnou" radost, když Pavel nevěřícně kroutí hlavou a dává vinu mně, a pak se mu stane něco podobného. To se ovšem svede na počítač. :-) Ale oba jsme rádi, že ho i se máme. ♥♥
Alena Vávrová
10.6.2020 14:38
Jj, počítač a já - to by byla sága, co jsme spolu již všecko zažili. Ale už tolik nevyšiluju, když zastřečkuje, vždycky si vzpomenu na nejst. vnučku, co pravila: " Ale babi, řekni si, že je to jen blbá bedna." A taky sebekriticky uznávám, že někdy je opravdu chyba mezi monitorem a židlí (to zase říkal můj starý kolega, který mne na pc zaučil a rovnou na podvojné účetnictví, a to stylem "hozena do vody, nucena plavat". (Ten vysoký tlak mám mít z čeho...) Naštěstí můj velký vnuk je ajťák k pohledání a je ochotný mne z každé počítačové bryndy vysekat. Jinak o první počít. defenestraci uvažoval už kdysi můj šéf (na pc neuměl ani ťuk), když pravil, že nám ty počítače vyhodí z okna. A já, vlastní počítač tehdy ještě nemajíc, jsem opáčila, jestli prozradí, z kterého okna, že si ho dojdu chytit.
Dana Puchalská
10.6.2020 14:14
Někdy mně počítač víc než překvapí a začínám uvažovat o První počítačové defenestraci v dějinách.
Jan Zelenka
10.6.2020 13:42
Děkuji všem za komentáře. Za ta léta bojů jsem se přece jen něco naučil. Dnes si život bez PC už nedokáži představit.
Věra Ježková
10.6.2020 13:23
Jendo, potěšil jsi mě. Ne, že bych se bavila tvými mrzutostmi s počítačem, ale tvá glosa mi dává víru, že nejsem úplně pitomá, když si neumím poradit s notebookem a že někdy straší zbytečně. A děkuji ti za cenné rady, které jsi mi poskytl, když jsem ti psala o pomoc. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA