Poznáte, o jaké houbě je řeč?
7. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
7.6.2020 23:06
Jj, znám, můj tatínek takové, pro nás na pohled "jedůvky" (moc hezký a výstižný výraz) sbíral. Ale připravoval si je sám. Kastrolu s maminčinou smaženicí z panských hříbků se to nesmělo ani dotknout ;-)).
Vladislava Dejmková
7.6.2020 14:07
Podle mě to není muchomůrka, ale je to druh houby, který jsme sbírali s dědou, když jsem byla malá. Znám je s různě šedivými, zelenavými i narůžovělými hlavami. Z každé jsme museli kousek ochutnat, když to štípalo, tak vyhodit. Jinak to byla houba jedlá, dobrá hlavně do polévek.
Jana Kollinová
7.6.2020 12:17
A fuj, bude to nějaká jedůvka, protože mě přinutila k pravopisné chybě a to jsem ji ještě ani neochutnala. :-(
Jana Kollinová
7.6.2020 12:07
Vůbec netuším o jakou houbičku jde, ale poslední název Šedivka mě nabízí nějakou muchomůrku. Ostatní názvy patří do říše pohádek. ?-)
Jana Šenbergerová
7.6.2020 09:33
Žádný z těchto názvů mi nic neříká a už vím proč. Hledala jsem a našla. Tuto houbu nesbíráme, v lese ji určitě považujeme za nejedlou. Možná jsem ji dokonce i jedla, protože moje tchýně sbírala kdeco. Když jsem poprvé viděla její košík hub, měla jsem obavy, že mě chce otrávit. Skoro se jí to povedlo, ale ze zcela jiného důvodu. :-) Vařila dobře. Přitom prý jde o jednu z nejlepších jedlých hub. Pěkná hádanka. Mám takové ráda, protože ve spojení s nimi se dovím spoustu zajímavých věcí. Dík!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA