Od babičky k babičce přes tři století
Ilustrační foto: pixabay.com

Od babičky k babičce přes tři století

6. 6. 2020

Ten, kdo dává tvým rtům úsměv, dává tvému srdci život...

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Moc pěkné vzpomínkové vyprávění :-).
Alena Tollarová
Je to krásné, když je na koho s láskou vzpomínat. Já jsem to štěstí neměla, ani jednoho z prarodičů jsem nezažila.
Marie Seitlová
Pěkný článek, já zažila obě babičky i dědy a ráda na ně vzpomínám, hlavně na tu z Olomouce. Tu zažily i mé děti, byla úžasná. Moji vnuci měly dvě prababičky. Moji synové bydlí daleko, ale vnoučata si užívám. Právě nyní jsem u jednoho syna a vnoučata se o mě po operaci starají. Jsem ráda, že takovou rodinu mám.
Hana Nováková
Děkuji všem a to nejen za příspěvky k mému článku Od babičky k babičce přes tři století, ale i těm, kteří jen četli. Ráda jsem si přečetla i vaše vzpomínky na babičky. Doufám, že jste si všimli, že jsem psala pouze o linii babiček od mé matky, ta druhá nestojí ani za zmínku. Tak asi tak....
Marie Doušová
Krásný článek. Já měla jen jednu babičku a tu jsem měla moc ráda.
Marie 00000
Krásný článek...
Soňa Prachfeldová
Haničko nádherné povídání, prababičku jsem nepoznala, ale moji babičku jsem nesmírně milovala. Měnili jsme domy, ale babičky u nás měly vždy své místo. Teď jsem já v roli babičky, sice již dlouho, ale teprve teď vychutnávám, co jsem v penzi. Sice moderní babička co jezdí s autem, na kole, chodí pěšky křížem krážem, ale mám čas na nejmenšího a to hodně a on už kulí očka, když mu vyprávím pohádky prostými slovy. Nádherný dětský svět těch nejmenších. A také se chystám už dlouho napsat něco o mých prarodičích. Děkuji Hanko !
Hana Práglová
Moc krásný příspěvek.Děkuji za něj.Zaslzela jsem..Mě babička vychovala.Maminka chodila do práce.Babička ne.Užila h Jsem si této nevšední ženy nejenom já,ale i naše dcery.Vnoučata mnohem méně,protože všechna bydlí daleko.Neužijí si ani nás,ani mi jich a to mě hodně mrzí. Budou chybět vzpomínky...
Marcela Broumová
Moc milé vzpomínání, přivolává to i moje dětství. Měla jsem dvě babičky, jednu klasikou starající se, při práci si zpívala, krása. Druhá byla zdraotní sestra, s nevšedními zážitky i z války, silná osobnost.
Jana Šenbergerová
Přestože já sama jsem prožila své dětství a mládí s babičkou, protože jsme bydleli ve stejném rodinném domku, moje vnoučata si mě moc neužila, protože bydlí dost daleko, takže jako hlídací a nápomocná babička jsem mohla fungovat jenom o prázdninách. Rozhodně na mě nebudou vzpomínat tak, jako vy na své babičky. K jejich, ale i mé škodě. O toto krásné štěstí jsme všichni přišli. Hůř jsou na tom jen moje dcery, které vyrůstaly bez babiček.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%