Ilustrační foto: pixabay.com
Od babičky k babičce přes tři století
6. 6. 2020Ten, kdo dává tvým rtům úsměv, dává tvému srdci život...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
9.6.2020 12:14
Je to krásné, když je na koho s láskou vzpomínat. Já jsem to štěstí neměla, ani jednoho z prarodičů jsem nezažila.
Marie Seitlová
9.6.2020 09:40
Pěkný článek, já zažila obě babičky i dědy a ráda na ně vzpomínám, hlavně na tu z Olomouce. Tu zažily i mé děti, byla úžasná. Moji vnuci měly dvě prababičky. Moji synové bydlí daleko, ale vnoučata si užívám. Právě nyní jsem u jednoho syna a vnoučata se o mě po operaci starají. Jsem ráda, že takovou rodinu mám.
Hana Nováková
8.6.2020 19:48
Děkuji všem a to nejen za příspěvky k mému článku Od babičky k babičce přes tři století, ale i těm, kteří jen četli. Ráda jsem si přečetla i vaše vzpomínky na babičky. Doufám, že jste si všimli, že jsem psala pouze o linii babiček od mé matky, ta druhá nestojí ani za zmínku. Tak asi tak....
Soňa Prachfeldová
7.6.2020 12:59
Haničko nádherné povídání, prababičku jsem nepoznala, ale moji babičku jsem nesmírně milovala. Měnili jsme domy, ale babičky u nás měly vždy své místo. Teď jsem já v roli babičky, sice již dlouho, ale teprve teď vychutnávám, co jsem v penzi. Sice moderní babička co jezdí s autem, na kole, chodí pěšky křížem krážem, ale mám čas na nejmenšího a to hodně a on už kulí očka, když mu vyprávím pohádky prostými slovy. Nádherný dětský svět těch nejmenších. A také se chystám už dlouho napsat něco o mých prarodičích. Děkuji Hanko !
Hana Práglová
7.6.2020 12:59
Moc krásný příspěvek.Děkuji za něj.Zaslzela jsem..Mě babička vychovala.Maminka chodila do práce.Babička ne.Užila h
Jsem si této nevšední ženy nejenom já,ale i naše dcery.Vnoučata mnohem méně,protože všechna bydlí daleko.Neužijí si ani nás,ani mi jich a to mě hodně mrzí.
Budou chybět vzpomínky...
Marcela Broumová
7.6.2020 12:10
Moc milé vzpomínání, přivolává to i moje dětství. Měla jsem dvě babičky, jednu klasikou starající se, při práci si zpívala, krása. Druhá byla zdraotní sestra, s nevšedními zážitky i z války, silná osobnost.
Jana Šenbergerová
7.6.2020 10:25
Přestože já sama jsem prožila své dětství a mládí s babičkou, protože jsme bydleli ve stejném rodinném domku, moje vnoučata si mě moc neužila, protože bydlí dost daleko, takže jako hlídací a nápomocná babička jsem mohla fungovat jenom o prázdninách. Rozhodně na mě nebudou vzpomínat tak, jako vy na své babičky. K jejich, ale i mé škodě. O toto krásné štěstí jsme všichni přišli. Hůř jsou na tom jen moje dcery, které vyrůstaly bez babiček.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA