Od babičky k babičce přes tři století
Ilustrační foto: pixabay.com

Od babičky k babičce přes tři století

6. 6. 2020

Ten, kdo dává tvým rtům úsměv, dává tvému srdci život...

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Díky moc za nádherný článek. Moje babička se narodila v roce 1890 a já si ji užila skutečně hodně, měla jsem u ní takový druhý domov, plný lásky, porozumění a laskavosti. Když se mi narodila v r. 1969 moje první dceruška a já šla už po 3 měsících do práce, tak se mi o ni ve svých 80ti letech velmi pečlivě starala než jsem vždy přiběhla zpět do domku a to až do doby, kdy jsme se přestěhovali. A já jako babička jsem si užívala s velikou láskou více nebo méně všech devíti vnoučátek od svých tří dětí - nyní už mám jen ta nejmladší a těším se, že se třeba ještě dočkám někdy i pravnoučátka.
Marie Faldynová
Je krásné, když si děti užijí babičky. Já to štěstí neměla. Maminka byla nejmladší ze sedmi sourozenců, takže už jsem ji nezažila a druhá babička bydlela daleko. Moje děti jednu babičku už taky nezažily a druhou měly daleko, teď jsem sama babička a k dceři mám 250 km. To na časté návštěvy taky není, syn bydlí blíž, takže jeho děti si užívám. Je krásné, když si lidé v rodině pomáhají.
Zuzana Pivcová
To je opravdu obdivuhodné, i ta dlouhověkost. A hlavně ty krásné vztahy. V tomto případě to o sobě říct nemůžu, z babiček jsem zažila jen jednu a ta měla raději naši sestřenici, dceru svého syna, než nás, dcery své dcery. Někdy to tak bývá a děti to zcela nechápou. Kdo chce, může si přečíst můj někdejší článek "Tamara". Děkuji, Hanko.
Vladislava Dejmková
Je to moc hezké a úpřimné vyprávění. Děkuji.
Daniela Řeřichová
Paní Hano, děkuji za Vaše láskyplné vyprávění i osobní vyznání z citů k babičkám. Považuji šťastné dětství za velký dar a ve Vaší rodině si tuto dobrou energii předáváte z generace na generaci. Jsem přesvědčena, že život funguje jako ozvěna - kolik lásky dáváme, tolik se nám vrací. Osobně nejsem jako babička od BN, ale snad jsem svým způsobem také přispěla k hezkému dětství vnoučat.
Dana Puchalská
Článek je opravdu moc krásný.
Jana Hošková
Krásný článek ! Vědci pořád přemýšleli, jak je to možné, že ženské žijí déle než muži. Podle mne je to dané přírodou - jakýsi "instinkt" to ženám velí...pomáhat vychovávat i vnoučata a pokud síly stačí, i ta pravnoučata. Babičky jsou velice důležité a mne vždycky potěší, když se někde dočtu, že to v nějaké rodině chodí tak, jak má ! :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%