Jiří Pospíšil na archivním snímku s Medou Mládkovou
Jiří Pospíšil: Muzeum Kampa bojuje o přežití. Věříme, že si k nám najdou cestu čeští milovníci umění
29. 5. 2020Muzeum Kampa je v kritické situaci. Více než dva měsíce bylo zavřené a nyní mu chybí zahraniční návštěvníci. "Ti čeští začali chodit, ale jsou to spíše jednotky lidí. Naše existence je přitom závislá z příjmů ze vstupného," říká Jiří Pospíšil, předseda Správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových, která Muzeum kampa spravuje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Božena Hažová, redakce
1.6.2020 16:31
Je zapotřebí psát o potížích kulturních institucí. Jejich situace není vůbec lehká a všichni by se měli zajímat o naši historii a odkaz našich předků. Děkuji.
Jiri Rada
31.5.2020 07:33
Libore, naprosto s Vami souhlasim.
Shodou okolnosti jsem pana Pospisila pred nekolika dny potkal, na Kampe. Hlasite telefoboval,neslo neposlouchat. Projev na urovni 4. cenove skupiny.
Navic pan Pospisil byl neupraveny, spatne obleceny. Ke kulture to cele melo hodne daleko.
Svatava Páleníková
30.5.2020 12:15
Navštívila jsem Muzeum Kampa před šest lety a moc se mi tam líbilo. Dokonce jsem venku viděla paní Medu Mládkovou. Ano, kultura to má těžké, mladí lidé moc do galerií nechodí a my senioři to se sníženým vstupným asi nezachráníme. Budu držet palce. A až vyrazím do Prahy, na Kampu určitě zase zavítám.
Květuše Pinkasová
30.5.2020 09:37
Už jsem tam, díky fotkám známých mezi osobnostmi a dárečkům, v muzeu taky byla... Také i Praha to ale asi zatím nemá lehké... Mají rezervy ale to vstupné, hlavně zahraničních turistů, je zachrání... Paní Meda toho hodně prožila ve svém oboru, ví jak by to chtěla, viděla toho moc, v tom světě, hodně se naučila a dnes doma úročí … To je hezké! Byla jsem v článku J.R. v jiném, v tom uměleckém prostředí... Bylo to hezké...
Zuzana Pivcová
29.5.2020 18:52
Paní Medu jsem vždy velice obdivovala, její sílu bojovat s tím zdejším "molochem".
Soňa Prachfeldová
29.5.2020 17:52
Paní Méďa Mládková má můj veliký obdiv a muzeu přeji, aby zase bylo plné návštěvníků.
Daniela Řeřichová
29.5.2020 08:43
Muzeum Kampa je opravdu mimořádné stejně jako jeho zakladatelka Mecenáška české kultury paní Meda Mládková. Navštěvujeme opakovaně a vždy jsme okouzleni.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA