Foto: autorka
Čas rododendronů a azalek aneb jarní kouzlo průhonického parku
24. 5. 2020Chci se s vámi podělit o svou procházku Průhonickým parkem, kde jsem léta nebyla a letos jsem měla možnost ho vidět v celé jeho jarní kráse.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
24.5.2020 10:49
Průhonický park je nádhera, byli jsme tam se ženou několikrát, jak na jaře, tak i na podzim. Krásné fotky mi paradoxně připomněly opět moji ženu, která měla toto místo moc ráda.
Jindra Hubačová
24.5.2020 10:30
Průhonice jsou bezkonkurenční a rododendrony jsou mé oblíbené, jsou to růže severu. Vždy kvetou přibližně v tuto dobu, mám jich doma ve všech barvách, přesto jezdíme za nimi na nedaleký zámek Sychrov a do lázní Libverda v Jizerských horách.
Olga Štolbová
24.5.2020 10:03
Průhonický park je nádherný opravdu celý rok a v květnu a červnu je nejkrásnější. Ale Dendrologická zahrada, jen o jednu zastávku dál, v Čestlicích, je možná ještě úžasnější. Před dvěma dny jsme tam, tři děvčata, strávily šest hodin. Jsou tam naše i cizokrajné stromy, keře, květiny, rozkvetlé louky, rybníky, potůček a spousta laviček. I možnost občerstvení. Před rokem mě tam vzala Jitka H. a jsem jí za to vděčná.
Zuzana Pivcová
24.5.2020 09:43
V Průhonicích je to nádherné, ale je potřeba trefit ten úplně správný čas, kdy všechno kvete. A to je třeba každý rok jinak. Měla jsem štěstí před mnoha lety hned napoprvé, to jsme jeli ještě z jižních Čech. Podruhé už to bylo dost odkvetlé, zato jsem se koupala pod Konopištěm v rybníku. Dendrologickou zahradu bohužel neznám, budu se muset polepšit. Myslím, že v Průhonicích kdysi zalévala princezna Lada se zlatou hvězdou "ranní květy". Díky, Jano.
Jitka Hašková
24.5.2020 09:32
Tam je vždycky krásně. Byla jsem tam za svůj život nepočítaně. V zimě, když bylo všechno pokryté čistým sněhem. Mám už jen vzpomínky na kamarádky, se kterými jsem tam chodila a už zemřely. V posledních letech chodím častěji do Dendrologické zahrady Silva-Taroucy, která je na druhé straně dálnice.
Marie Ženatová
24.5.2020 09:25
V Průhonickém parku jsem nikdy nebyla, tak jsem moc ráda alespoň za jeho krásné přiblížení ve fotečkách, díky moc.
Marie Seitlová
24.5.2020 09:20
Průhonický park je nádherný, byla jsem tam před lety na jaře. Moc se mi libil, tak jako fotky u článku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA