Ilustrační foto: ingimage.com
Snacha a tchyně. Vztah, který bývá i přátelský
21. 5. 2020Tchyně je mou nejlepší kamarádkou. Velmi mně pomáhá. Mám s tchyní lepší vztah než s vlastní mámou. Syn si našel skvělou nevěstu, moc si s ní rozumím. Se snachou jsme přítelkyně. Ano, i takové věty zní, když přijde řeč na vztah mezi tchyněmi a snachami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
23.12.2020 17:44
Řekla bych, že hodně záleží spíš na postoji tchýně. pokud mladým do všeho kecá a vše jim chce organizovat, poddajná snacha trpí a kurážná vede lítý boj, na kterém nakonec asi prodělají všichni. Je spousta mladých žen, které, ať jsou, jaké jsou, se provinily bohužel hlavně tím, že si dovolily do té rodiny přijít. Ať už tam jdou s jakoukoli představou či vlastností, ať jsou zběhlé v domácích pracích či nikoli. Jakmile si tchýně umane, že se jí nezamlouvá, že si kluk špatně vybral, že ji odrovná, pak je to začátek konce.
Eva Buchtelová
2.6.2020 08:53
Jsem pár roků tchýní.Snažím se mladým nezasahovat do života,nechat všemu volný průběh.Když potřebují pomoci,pomůžu,ale ostatní nechávám na nich.Oba jsou dávno za 40,mají svůj rozum,nějakou zkušenost s životem také.Mají své radosti i zkamání.Jako každý z nás.Musí se s tím vypořádat sami.
Emilián Vaněk
31.5.2020 08:06
A co tak napsat pojednání o vztahu Snacha a tchán ??? Já nic horšího neznám (a to na vlastní kůži). Jakmile měla něco pronést tzv. Na moji adresu tak to byla vždy katastrofa a ostuda,ne moje!.Je to zřejmě záměrně vychovávaná matkou nenávist k starším mužům,protože jsou všichni lumpi jako jejích táta,který od nich odešel,když byli ještě dětmi ! Na svatební hostině mi udělala takovou ostudu,svojí prostořekou hubou,že jsem v přípitku,který měl udělat její otec a mladí si nezajistili třeba Družbu,já jej mínil zaskočit a jí se moje řeč natolik nelíbila,že zasyčela jako had a já tušil správně blíží se katastrofa a taky jo, vybídla mého syna slovy "Prosím,tě utni to , to se nedá poslouchat" - tak další jsem už nepotřeboval a odešel od slavnostní tabule domů./// Moje velmi tolerantní sestra prohlásila, "ta mezi nás nezapadla". /// Pak přišly Vánoce a dárek ,co dostala ofrflala slovy "No jestli si myslíte,že budu stát akorát u plotny,tak to se hrozně mýlíte. Tak jsem si řekl,jsi nevychovaná a už nedostala a do mé smrti nedostane odemne nic.!! Tak to chodí u nás,prosím.
Marie Doušová
25.5.2020 11:15
Na moji tchýni nelze zapomenout, ale byl to životní boj, jak zůstat slušná ,vstřícná a vždy návštěvu tchýně vydržet. Vždy jsem jí omlouvala a snažila jsem se pochopit ,proč byla tak zlá . Moje maminka říkala " holka nevíš , co jí v životě potkalo a tak rozdává rány kolem sebe ". Velká škoda , že moje děti měli jen jednu hodnou a obětavou babičku a to byla moje maminka. Tchýně se bály.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.5.2020 19:42
Se svou snachou jsme přítelkyně, žijeme společně v jednom domečku a já ve své snaše našla báječnou dceru. Jsem ráda, že ji mám.
Soňa Prachfeldová
23.5.2020 18:46
Svoje syny jsem nikdy nerozmazlovala, nestraním jim , respektuji jejich život, jako oni můj.. Jeden syn zůstal v domě, oženil se a se snachou se máme rády /nekecám/ a navzájem se respektujeme.
Danuše D'Engeli
23.5.2020 04:01
Pro mne byla "tchyně" druhou maminkou. Škoda, že už tady není. Měla jsem jí velmi ráda.
Dana
Zuzana Pivcová
22.5.2020 10:14
Já jsem zažila jen nepravou tchyni (viz můj článek Říkala jsem jí Maminko), protože jsem nebyla vdaná. Nebyla na mě vysazená, ale hájila svého syna a vina se snesla tudíž na jeho partnerky, i na jeho původní ženu přede mnou. To nebylo dobré. To ostatně ukázal i jeho konec.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA