Foto: autorka
Jedeme do Svaté země: Doprava
22. 5. 2020Ráda bych Vás seznámila se životem v Izraeli. Tak jsem se rozhodla, že začnu u základu - doprava a vše, co nás čeká při cestě tam i zpět.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
22.5.2020 17:27
Díky moc za článek o Svaté zemi, ráda jsem si svůj pobyt před mnoha roky připomenula. Ty veliké kontroly jsou tam skutečně potřebné - ale je to skutečně nádherná a obdivuhodná země. Shalom
Marie Seitlová
22.5.2020 15:59
Izrael jsem před pár lety navštívila, bylo to s cestovkou a kontrola na letištích byla stejná jak píše Jarmilka. Byla jsem z toho překvapená, ale je to třeba. Byla jsem tam na poznávačce s moc se mi tam líbilo. Poznala jsem jinou kulturu.
Jana Šenbergerová
22.5.2020 15:41
Naďa mi snad četla myšlenky a napsala to i za mě. Každý máme své preference, a to je dobře. Přeji ti, jarmilo, ať se ti tvé přání splní. Ráda si tvé články přečtu, ale spokojím se s tvým pohledem na tuto zem, sama ji zkoumat nebudu.
Naděžda Špásová
22.5.2020 14:21
Jarmilko, určitě je to hezká země, ale mně by tam nikdo nedostal. Nesnáším fanatismus pro víru, různé zákazy a příkazy. Určitě nikomu neberu jeho víru, i já ateista se k Bohu občas obrátím, ale Izrael rozhodně nepatří mezi mé oblíbené destinace.
Jan Zelenka
22.5.2020 12:38
V Izraeli jsem byl, nikoli letecky, ale autobusem ze Sinaje. Pobyli jsme tam celkem pět dní a vzhledem k tomu, že se dlouhá léta zabývám biblickou a židovskou historií, byl to pro mne životní zážitek. Do hodnocení zde si netroufám. více článků mám na svých webových stránkách a ve svém cestopisu Snítka olivy ze Země zaslíbené. Bohužel politiku státu Izrael hodně ovlivňuje ta nejortodoxnější část židovské společnosti.
Dana Puchalská
22.5.2020 12:01
Jarmilo,děkuju za velmi zajímavý článek. Ano, Izrael je určitě krásná země, ale pro mne je už z osobních a zdravotních důvodů nedostupná.
Zuzana Pivcová
22.5.2020 09:57
Jarmilko, z letiště mám zkušenost, že část odletové haly vpravo v teminálu I je vždy vyhrazena kontrole před cestou do Izraele (jednu dobu to bylo i do USA). V Sofii jsem dokonce zažila, že na určitou dobu bylo zavřené celé letiště a tam "úřadovala" izraelská bezpečnostní kontrola. Mají to skutečně velmi přísné. Ale pamatuji si, že i při odletu z Londýna jsem jednou zažila přísnou prohlídku. Otázka, zda "jsem si zavazadlo balila sama" byla standardní, ale musela jsem otevřít malý kosmetický kufřík a celý ho prohledali. A to bylo ještě dávno před "dvojčaty".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA