Zemřel slavný cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl, který navštívil 152 zemí a vydal přes čtyřicet knih
Spisovatel a indiánský náčelník Miloslav Stingl

Zemřel slavný cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl, který navštívil 152 zemí a vydal přes čtyřicet knih

13. 5. 2020

Po dlouhé nemoci zemřel ve věku 89 let cestovatel, etnograf, spisovatel a také indiánský náčelník Miloslav Stingl. Připomeňme si tuto slavnou osobnost prostřednictvím rozhovoru, který jsme vydali před dvěma lety.

osobnosti rozhovor
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Ano, byl to úžasný člověk, jak píše Soňa a když slyším o takových lidech, zůstává mi rozum stát...jak on prožil život (teď se mi ovšem vtírá neodbytná myšlenka, jak úžasná musela být i jeho paní - jak tolerantní). Jeho znalost snad 17 jazyků je fascinující...byl ohromný talent na jazyky a samozřejmě talent na přežití kdekoliv a zároveň nadaný spisovatel. Mám několik jeho knížek a jen to urvu trochu času, zase je otevřu...
Martina Růžičková
Děkuji za připomenutí tohoto pozoruhodného člověka.
Soňa Prachfeldová
Úžasný člověk, poznala jsem ho v Bílině před pár lety, vtipný, zábavný, energie z něho přímo sršela. Ještě tu mohl být, škoda.
Eva Flachsová
Vyprávění pana Stingla bylo vždy fascinující. Spisovatel už několikrát přiznal, že mu na jeho cestách bylo dvakrát nabídnuto lidské maso, ale pokaždé zdvořile odmítl s tím, že je to kvůli náboženství, což domorodci respektují. Další kuriozní situace, na kterou nebyl dobrodruh připraven byla, když mu hostitel chtěl věnovat vlastní manželku. Když Miloslav Stigl opět z duchovních důvodů odmítl, muž mu řekl, že má skutečně pitomé náboženství.
Daniela Řeřichová
Děkuji za připomenutí jednoho z našich nejvzdělanějších a nejvtipnějších dobrodruhů-cestovatelů. Měla jsem tu čest pana Miloslava poznat. Jeho vyprávění osobní i literární je pozoruhodné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%