Jindra Hojer, kterému bude letos 96 let, píše životopis Jaroslava Foglara
Jindřich Hojer s hlavolamem. FOTO: Ing. Lukáš Zeman, commons.wikimedia.org

Jindra Hojer, kterému bude letos 96 let, píše životopis Jaroslava Foglara

13. 5. 2020

Jeden z hrdinů Foglarových Rychlých šípů - Jindra Hojer - žije v pardubickém domě seniorů. Po počáteční snaze udělat rozhovor přes telefon mě uzemnil konstatováním, že mi raději odpoví mailem. Upozornil mě však, že to bude chvíli trvat, protože pracuje na své čtvrté knize, a to o Jaroslavu Foglarovi.

rozhovor
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Moc se mi vaše povídání o vzniku Rychlých šípů a o celém skautingu líbil. Můj bratr byl o 13 let starší než já a byl skautem ještě před válkou. Proto znám časopis Rychlé šípy, zdědila jsem jich plno. Také knížky Jana Foglara Hoši od Bobří řeky a další. Škoda, že nůj bratr už nežije, určitě by si váš článek s chutí přečetl.
Michaela Daňková
Paní Hažová píše výborné články. Jsou vždycky plné zajímavých informací, psané s nadhledem a úctou k tomu, s kým rozhovor vede. Moc děkuji, těším se na další a přeji hodně zajímavých hostů na rozhovory a hodně radosti a energie do psaní i do života. Michaela Daňková
Marie Ženatová
Děkuji moc za nádherný článek se skutečně činorodým a obdivuhodným panem Hojerem. Přeji mu ze srdce mnoho zdraví a dalších tvůrčích sil.
Soňa Prachfeldová
Úžasné povídání s úžasným člověkem. Přeji panu Jindro i mnoho zdraví a svěžesti.
Dana Puchalská
Kdybych měla klobouk, smekla bych jej. A mnohokrát děkuji za rozhovor.
Svatava Páleníková
To je opravdu neuvěřitelné, tak činorodý člověk v tolika letech. Potvrzuje se, jak je důležité udržet si duševní zdraví a mít neustále nějak činnost. Moc pěkný rozhovor.
Jarka Wirterlová
Pan Hojer je obdivuhodný.
Jitka Caklová
A pak, že se stářím nepřichází moudrost a s takovouto moudrostí chuť do dalšího činorodého života ve zdraví :-) Díky za inspirativní rozhovor.
Zuzana Pivcová
To je podobný "zázrak přírody" jako třeba Miroslav Zikmund. Někdy mám pocit, že lidé, kteří mají stále ještě plány a úkoly, tento život zkrátka ještě neopouštějí. Tak hodně zdraví!!
Daniela Řeřichová
Děkuji za milý článek s úžasným panem Hojerem. Skauting je nepřekonatelný fenomén v tom nejlepším slova smyslu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%