Na původním obrázku Protivanova z roku 1935 je silnice, po které od Prostějova přijela první obrněná vozidla a tanky
Zaslouží si naši vzpomínku, vděčnost a úctu
9. 5. 2020V květnu 1945 skončilo šest válečných let plných těžkých bojů, útrap, násilí a zabíjení civilního obyvatelstva a zahynulo při něm přes 60 milionů lidí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
10.5.2020 14:08
Vždycky je mi smutno z toho, kolik životů přišlo na zmar kvůli jednomu fanatikovi a jeho přisluhovačům. Všechny zbytečně padlé nejlépe uctíme, když už nikdy nic podobného nedopustíme. Bohužel žádné zmoudření, natož pochopení, nevidím. Díky za hezkou vzpomínku.
Helena Jelínková
10.5.2020 11:07
Tak jsem chtěla článek ohodnotit všemi hvězdičkami,ale načetla se jenom jedna.Takže za mne všechny hvězdičky.Také jsem válku nezažila,je mi 65 r.,ale moji rodiče ano a také o ní vyprávěli.Proto jsem za tento článek velmi vděčná.A plně s ním souhlasím.Uctěme všechny,kteří bojovali a padli za ukončení této války.
Dana Puchalská
9.5.2020 17:22
Jsem ráda že jsem osobně žádnou válku nezažila. A je víc než smutné, že mnozí z mladší generace ani nevědí, jak to vlastně bylo. Nebo ani nechtějí a opravdu netuším proč tomu tak je. Úcta patří přeci všem padlým vojákům,ať mají jakoukoli národnost. Děkuji za článek.
Anna Potůčková
9.5.2020 10:11
Kdyby žil můj tatínek, také bych mohla napsat jeho vzpomínky na válečnou dobu. On i jeho bratři byli totálně nasazení. Byl z 10 dětí, jen však o 3 vím že byli v Německu na nucených pracích. Historie se musí připomínat a nesmí se tato válečná doba opakovat. Díky za tento vzpomínkový článek
Hana Nováková
9.5.2020 09:50
I když já jsem Bohu dík válku ani osvobození nezažila, můj názor je ten, že všechny ti, kteří položili svůj život v boji s fašisty ať už jsou z různých národů zaslouží naši úctu a to třeba i za 300 let od války. Byla to doposud nejstrašnější válka v historii lidstva. Je to od nás slušnost a jakýsi vděk, ale podívejte se, co se děje ?Oslavovat vlasovce, stavět jim pomík? Začít překrucovat dějiny, že tohle, nebo ono? Nelíbí se mi to. Moc hezky jste to napsala a děkuji možná za hodně z íčkařů, že jste připomněla konec války po pětasedmdesáti letech.
Zuzana Pivcová
9.5.2020 08:15
Děkuji, Maruško, osobní vzpomínky účastníků konce války a osvobození (tatínka a dalších) jsou velmi cenné
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA