Čtyři generace. Ročnímu miminku na fotografii je dnes 78 let. A pořád je dítě. Její mamince (uprostřed) je 102 let
Nejstarší děti: Osmasedmdesátiletá Ada se stále stará o svou 102letou maminku
19. 5. 2020Ačkoliv se její věk blíží k osmdesátce, pořád je ještě dítě. Se svými mladšími sourozenci se stará o svou 102letou maminku. Ada Rašková tak patří k nejstarším dětem v Česku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Matoušek
8.7.2020 14:26
Moc krásný článek. Nevím, co bych k němu měl říci. Já zůstal z rodiny sám, rodiče jsou dávno po smrti a před 5-ti lety mi zemřel bratr. Raduji se ze svých dvou synů a čtyř vnuček, z nichž jedna, ta nejstarší (30 letá) čeká koncem srpna syna. S manželkou jsme spolu již 54 let a doufáme, že na tomto světe ještě pár krásných let prožijeme. Přeji Vašim milovaným ještě řadu krásných dnů a roků.
Naďa Šarounová
14.6.2020 00:37
Tátova maminka se dožila čtyřiadevadesáti let a moje (dnes už devadesátiletá) maminka vzpomíná na příhodu, když u nás babička byla na vánoce. Stála tehdy nad svým skoro sedmdesátiletým synem, který pospával v křesle u televize, otočila se na mámu a řekla jí - Přikrej to dítě..... Tuhle hlášku si občas připomínáme. Bratr a já sice nejsme kdovíjak staré děti, ale díky Bohu si každoročně můžeme z recese navzájem popřát ke Dni dětí.
Naděžda Špásová
24.5.2020 11:17
Moc hezky napsané, maminka je skvělá a babička také. Nevím, jestli bych tu chtěla být tak dlouho. Přeji oběma ještě spoustu krásných chvil. Já i manžel už máme jen sourozence.
Jindra Hubačová
22.5.2020 18:28
Honzíku, děkuji za krásné povídání o Vašich dvou milovaných ženách, mamince a babičce. Přeji oběma pevné zdraví a vitalitu do dalších let a celé Vaší rodině hodně zdraví, pohody a pěkné společné chvíle.
Danuše D'Engeli
21.5.2020 03:34
Moc se mi tento článek líbí. Hlavně mám vždy radost z dobrých mezilidských vztahů.
Mé mámě je osmdesát sedm let a já jí pořád říkám, že má "tuhý" kořínek, že tu bude do stovky. Všichni jí pomáháme, já, sestra moje děti... domluvily jsme se se setrou, že určitě bude lepší, když mámě zůstanou nějaké aktivity, aby cítila, že všechno zvládne. Máma by už nemusela "nic" dělat, ale to by jí neprospělo. Každý ví, že jakákoliv činnost člověka uspokojuje. A každý člověk ve vyšším věku se po jakékoliv vykonané práci určitě cítí psychicky lépe.
Dana s hezkým pozdravem.
Jan Raška
20.5.2020 20:14
Děkuji všem za pěkné komentáře. A těším se, že se někdo ze čtenářů přihlásí jako "nejstarší dítě" a uděláme společně krátké povídání...
Zdenka Soukupová
20.5.2020 13:48
Krásné. Cítím z článku radost, lásku, porozumění, i když to asi vždy není jednoduché.
Marie Seitlová
20.5.2020 09:17
To je krásný článek, přeji úžasné mamince, babičce a vůbec celé rodině, ještě hodně společných let ve zdraví a pohodě.
Helenka Vambleki
19.5.2020 19:32
Nemá se to, ale Honzíčku, snad mi to promineš, docela ti tu rodinu závidím. Mě maminka opustila v 61 letech, bylo mi 39, některých vnoučat od mých mladších sourozenců se vůbec nedočkala a těch mých si taky moc neužila a ony si neužily ji. Moc ti přeju, ať si rodinnou pohodu ještě dlouho vychutnáváte!!!!!!
Hana Šimková
19.5.2020 14:53
Krásný článek a je to štěstí být dlouho dětmi. Já mám v plánu udělat své dva kluky nejstaršími dětmi. Prostě jsem se rozhodla žít dlouho.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA