Ilustrační foto: ingimage.com
Senioři u covid-19 nemusí mít ani horečku. Praktici varují před netypickými projevy
23. 4. 2020
Největší nebezpečí z onemocnění covid-19 hrozí podle statistik zejména starším lidem. Nemoc se u nich přitom ani nemusí projevovat klasickými příznaky, které byly hojně popsány, například horečkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
1.5.2020 11:59
Nojo, to je všechno celkově pravda. Ale mělo se taky říct, že senioři nemají být házení do jednoho pytle a nedávat jim všem stejné zákazy či paušální opatření nyní, kdy už víme o káčku tolik. Nejhorší je tak kombinace vysokého věku, celkové zchátralosti (nízké imunity) organismu a vážného chronického onemocnění, jako je cukrovka, plicní nebo nádorová onemocnění. Asi větší riziko je u starých lidí v domovech pro seniory než u lidí 65-75 let, kteří žijí svůj život v domech a nemají závažná zdravotní omezení. Že by stát měl dokázat rozlišit mezi seniory, kteří žijí ve svých bytech, běžně vycházejí ven, mají všelijaké aktivity a zájmy, a mezi lidmi, kteří převážně leží, jsou nemocní a žijí ve společných zařízeních, jakým je domov pro seniory. Senioři jsou různorodá část populace a proto i opatření (nezbytná a zbytná, důležitá a nedůležitá) by měla být diferencovaná. Pro stát je snadnější „pro jistotu“ dát totéž všem - přece u dospělých nebo u dětí to už taky nedělá.
Danuše D'Engeli
30.4.2020 18:27
Osobně o sebe strach nemám, ani o děti Všichni jsme hodně aktivní. Mám ale strach o svou mámu. Jezdím za ní neustále. Včera jsem ji byla navštívit a všimla jsem si, jak pod tíhou starostí o ostatní hodně rychle stárne. Ona se nebojí o sebe, ale o nás všechny. Ona ale byla taková celý život, takže teď je těžké v jejím věku se změnit. Nemohu ani odporovat, ani poučovat, hlavně jí musím naslouchat. Bude jí letos 87 let a pořád je samostatná. Hodně jsem se z jejího života poučila, myslím, že hodně změnila svoje postoje k mnoha životním situacím.
Měli bychom svým rodičům děkovat, nejen, že nám dali život, ale to nejlepší ze sebe......
Hezký den přeje Dana
Danka Rotyková
24.4.2020 13:04
Taky to už beru trochu více v klidu, říkám si, že jsem přece jen něco hezkého zažila. Ale pak mne hned napadne, že to všechno bylo draze vykoupeno. Prostě bych tu ještě chtěla nějaký čas být. Proč ne, kdo by si pak denně povídal s mojí 90 ti letou maminkou?
Svatava Páleníková
23.4.2020 20:23
Beru to tak, že už jsem na tomto světě nějaký ten pátek, takže jsem smířena s tím, že mě to třeba i semele. Hlavně aby byli zdraví mladí lidé. Na nich teď bude největší tíha.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA