Ilustrační foto: pixabay.com
Šedesátka je zlom, pak se zdraví výrazně mění
4. 5. 2020
Šedesát let je podle statistických dat věk, ve kterém se většinou ukáže, jaké člověk bude prožívat stáří. Zda to budou pěkná léta nebo roky starostí se zdravotními problémy. Dožíváme se sice vyššího věku, než naši předkové, ale délka života ve zdraví neroste a právě v šedesátka v tom hraje velkou roli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Radomír Kucer
5.5.2020 13:39
No tak jsem se s chuti zasmál!paní Hofmanová asi neví, že se u nás odchází do důchodu v 65 letech,tak nevím co tu řeší,je to směšný článek,to chce říct opozici at nás vrátí vdůchodech o 5 let zpět,at neumíráme v práci ale v důchodu,směšné
Marie Faldynová
5.5.2020 13:03
Také si myslím, že je to individuální, fakt je , že mládnout nebudeme. Včera mi kamarádka líčila, jak je na silnici o vlas minulo rychle jedoucí auto. Takže děkujme za každý den, že to není horší...
Soňa Prachfeldová
5.5.2020 12:54
Je to silně individuální, i geneticky , i naším stylem života, naší povahou, naším podceňováním, či přeceňováním. I přesto se stane, že silný kuřák a pijan se dožije spousta let a druhý, který je skoro asketa zemře poměrně mladý. Každému plápolá jeho svíčka , na kterou se fouká ze všech stran. Hodně zdraví lidičky !
Vladislava Dejmková
5.5.2020 12:46
Také mi ten článek nějak nesedí. Co nám říká? Až vám bude šedesát, budete mít spoustu zdravotních omezení. S tím nic nenaděláte!
Vladimír Kokoška
5.5.2020 11:40
Tady je něco optimistického: Zdraví bohužel není dar, ani si ho nikde nekoupíme. Zdraví si musí každý odpracovat. Starat se o něj. Najít si své optimum je náročný duševní i tělesný výkon, je to permanentní hledání a zkoušení. Je to o objevování svého individuálního zdravého životního stylu (kouření, alkohol, pohyb, strava, spánek, životní náplň, partnerské a společenské vztahy a mnoho dalšího). Nemocem je třeba předcházet. Vtip spočívá v motivaci a prevenci. Když přijdou choroby a omezení, je už pozdě něco řešit. To se jen hasí požár. V 65 letech jsem i upravil život tak, abych omládl. Což se mi daří. Nedávám "panské rady". Je mi 72, nemám žádné nemoci, život mě baví a chci tu být ještě alespoň 30 let.
Zuzana Pivcová
5.5.2020 11:25
Šedesátka a zlom ve zdraví mi připomíná někdejší článek, že největší zlom představuje odchod do důchodu. Jako všechno je i toto velmi individuální. Já třeba jsem od šedesátky díky vztahu, který jsem tehdy navázala, měla pár nesmírně aktivních a veselých let. :-D
Venca V.
5.5.2020 11:19
Znám spoustu lidí, kteří jsou v 60 fit a taky spoustu lidí, kteří se trápí se zdravím už od padesátky....pravdou je, že hodně záleží na rodinné anamnéze, životním stylu i na zaměstnání. Je to taky o přístupu k životu - aktivita, koníčky...mám spoustu kolegů nad sedmdesát a ti jsou velmi aktivní kvůli koníčka - hudby. Chtějí hrát, podílet se na činnosti hudebních souborů - a to se dá, jen když aspoň trochu zdraví slouží. Mnohé z nich ta aktivita udržuje v psychické pohodě, cítí se užiteční a to má i dobrý vliv na jejich zdraví.
Dana Hošková
5.5.2020 11:13
Nevím, ale nějak mi ten článek nesedl. V dnešní době potřebujeme spíš něco optimistického.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA