Ilustrační foto :pixabay. com
22. duben - Den Země
19. 4. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
23.4.2020 22:07
Hlavně, že Spojené státy, jako jeden z největších znečištovatelů na světě, 1. června 2017 odstoupily od klimatické Pařížské dohody. Protože, jak tvrdí prezident Trump, USA musí být ve všem FIRST. Raději to nebudu rozvádět.
Hana Rypáčková
21.4.2020 09:16
Den Země mě vrátil do pracovního procesu. Byla brigáda na úklid, Den bez aut, a soutěž Den Země pro děti s poznáváním přírodnin...A začínaly četné výlety do CHKO...
Soňa Prachfeldová
21.4.2020 07:09
Jarmilko vše tak pravdivé, jsme tu hosté, ale jak se společnost chová ve všech směrech. Co je platná veškerá přepychová civilizace, když za tím vězí vydrancována země. S ničením přírody umírá zároveň i lidstvo.
Jitka Caklová
19.4.2020 18:41
Nejsem ničí mluvčí a píši sama za sebe. Vím co je "ekologická stopa" a proto také vím, jakou měrou jsem se na tomto stavu, na rozdíl od jiných, podílela. Tak asi takhle.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.4.2020 15:50
Děkuji za zajímavou diskuzi k článku. Myslím, že Jitka C. to napsala za nás "Jsme v tom všichni" bez toho jak kdo z nás se podílel".
Jitka Caklová
19.4.2020 15:00
"Můžeme se ptát zda příchodem koronaviru nám matka Země něco nevzkazuje. Myslím, že ano, protože jsme si přestali vážit svého zdraví". Nepřestali jsme si vážit svého zdraví, už dávno jsme si přestali vážit Matky Země, protože jsme ji přestali vnímat, jako nedílnou součást svého života. Pravdou je že my důchodci ani nemůžeme jít sebelepším příkladem a cokoliv zvrátit, vždyť jsme se na tomto stavu celá léta sami podíleli. A je úplně jedno, zda někdo více, jiný méně, jsme "v tom" všichni stejně.
Jana Šenbergerová
19.4.2020 13:35
Jarmilo, plně souhlasím. Není nikdo, kdo by nemohl svou troškou přispět na společnou věc. Začíná to myšlenkou, ... Všechno, co sníme, abychom vyrostli, pochází ze Země. Dá se říct, že jsme Země. Bohužel se k ní chováme stejně zhoubně jako koronavirus k našemu tělu.
Anna Potůčková
19.4.2020 13:22
Jarko moc hezký, a hlavně velmi pravdivý článek. Několikrát jsem se zamyslela i v práci, kolik odpadu firma zbytečně vyprodukuje a jak moc se plýtvá energií, vodou apod. Když jsem byla dítětem spousta bonbonů byla v sáčku bez obalu. A nyní? Skoro každý sáček v obě skrývá jednotlivě balené bonbony. A pokud stroj nejede, co těchto obalů skončí ve sběrných pytlích. A voda? Ano hygiena je potřeba ale i ona s mírou. Když jsem šla na dílnu, tak před dveřmi jsme si všichni museli umýt ruce.Pokud jsme šli přes celou dílnu na jinou dílnu, tak zase znovu umýt ruce, aniž bychom v nich něco drželi apod. A takových okamžiků je více. A o energii ani nemluvím. Kvůli 2 lidem mnohdy svítila celá dílna. A v přírodě ty černé skládky jsou děs běs. Doma se snažíme neplýtvat, odpad třídíme a snažíme se i vodou šetřit jak to jen jde.
Věra Ježková
19.4.2020 12:42
Nikdy jsem si nemyslela, že si můžu za peníze všechno koupit. Lásku, zdraví, přátelství? To přece nelze. To jsou mé největší životní hodnoty. Peníze považuji za nutné zlo. K ohleduplnosti ke starým jsem byla vychována, dnešní mladé lidi moc neznám. Členům rodiny se víc věnovat nemůžu; maminku mám v DS, přítele u něj doma v karanténě. Neplýtvám, vodou šetřím, odpad třídím – jako samozřejmost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA