Hana Práglová, předsedkyně bohumínského klubu seniorů
Psychika občas bývá na bodu mrazu, ale vydržíme, říká šéfka bohumínského klubu seniorů Hana Práglová
18. 4. 2020Hana Práglová vede jedenáct let seniorský klub v Bohumíně. Za tu dobu se rozrostl na zhruba 500 členů. Co všechno koronavirová karanténa vzala bohumínským seniorům a jak současnou krizi zvládají?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květuše Pinkasová
10.8.2020 21:16
Zaregistrovala jsem tento rozhovor Jana Rašky a Hanky Práglové už v dubnu a nyní jsem si ho chtěla připomenout, jako vše, co mi zbylo v mém jiném ,, novém životě". Zapomněla jsem hodnotit a dokonce vstoupit do tak vzácné diskuze o práci našeho skoro 500 členného Senior klubu s nenahraditelnou Hankou Práglovou v čele už neskutečných 11 let! Můj elán jsem věnovala školákům, pak seniorům a nyní mám snad všechny lidičky odevšad, díky Hance, kam mne stále svou neúnavnou činnosti se svým výborem posunuje. Tento rozhovor by měli zhlédnout celá 500 našich členů a já Hanku dnes s velkým poděkováním za vše navrhuji na Soutěž Nejaktivnější seniorku Bohumína, vyhlášenou Krajskou radou seniorů!
Jaroslava Handlová
25.4.2020 14:08
Dík redakci za tento zajímavý rozhovor. Hanko, je obdivuhodné, kolik toho váš klub pod Tvým vedením a souhrou aktivních členů - pomocníků stíhá vymyslet i uskutečnit. Fandím Bohumínu, mám radost, že i já jsem mohla být na jednom menším setkání ve vašem městě, a náramně jsem si užívala celý program, pohostinnost, precizně připravenou procházku městem s milými kamarádkami Majkou, Helou, Květinkou, Tebou a dalšími... Hanko, přeji Ti hodně sil a hlavně zdraví do další činnosti. Ať se Tobě, manželovi a celému klubu dobře daří i nadále.
Hana Samcová
20.4.2020 14:26
Hani, jsi skvělá. Ty a Tvoji nejbližší spolupracovníci. Ještě jsem neslyšela o žádném klubu seniorů, kde by senioři měli tolik akcí jako v Bohumíně. Musím připomenout jak jsme se s bohumínskými seniory seznámili. Je to už 10 let, kdy jsme strávili společnou dovolenou v Marjánkách v hotelu Krakonoš. Od té doby jsme v kontaktu, strávili jsme s vámi další 4 dovolené a vždy nám s Vámi bylo hezky. Je úžasné, jak všechno zvládáte. Získali jsme v Bohumíně bezva přátele, Majku, Květku a další. Jen nás mrzí, že jsme od Bohumína tak daleko. Jsme s manželem totiž plzeňáci. A tak moc děkujeme Hance, že nás i na tu dálku vzala pod svá křídla, jak napsala Helenka. DÍKY, DÍKY, DÍKY. Těšíme se na další setkání.
Samci, Hanka a Pavel.
Hana Práglová
19.4.2020 07:06
Moc vám děkuji za krásné komentáře. Kdybych však neméla kolem sebe lidi,na které se mohu spolehnout a naši velice vstřícnou radnici,určitě by to vše bylo trošku jinak.
Eliško,dobrý nápad s tou náušnicí.Ale je to výzdoba , kterou jsme měli na stěně v klubovně. :)
Eliška Murasová
18.4.2020 20:23
Hani, jsi obdivuhodná, Ty i Tví pomocníci. Těch akcí, výletů, právem jste získali titul nejvstřícnějšího města k seniorům. Sluší Ti i ta kytičková náušnice. Přeju hodně síly a zdraví.
Marie Novotná
18.4.2020 19:49
Hance děkuji a přeji pevné zdraví,aby mohla ještě dlouho rozdávat radost seniorům ,ať jsou kdekoliv..-Dovolená s Bohumínskými je mimořádná a nezapomenutelná.Moc děkuji za chvíle strávené s Hankou a jejím klubem.DĚKUJI,Děkuji,děkuji.
Alena Tollarová
18.4.2020 19:12
Hanko, krásně se z fotky usmíváš a dobrosrdečnost a vstřícnost Ti koukají z očí. Bohumínští senioři to mají s takovou neúnavnou a pracovitou předsedkyni dobré. Ať se Ti daří i nadále :)
Jana Šenbergerová
18.4.2020 18:33
Ač nejsme z Bohumína, patříme k těm, kteří už zakusili "pohostinnost" jejich klubu seniorů. Moc jim Hanku přejeme, Hance pak pevné zdraví, dobré nervy, spoustu nápadů a spolupracovnic. Jsme rádi, že mnohé z nich známe osobně. Náš obdiv má i Hančin manžel, bez jehož ochoty snášet vedle sebe tak akční ženu, a nepochybně i pomoci, by to Hanka měla těžší. Tímto je oba zdravíme a bohumínskému klubu přejeme hodně krásných společných akci a chvil. Díky za rozhovor. :-)
Helenka Vambleki
18.4.2020 17:59
Tak jsem se tu nějak rozohnila, ale nechci aby to vyznělo moc špatně, nedej Bože, že si o Hance myslím, že je slepice. Tady myslím slepičku ochraňovatelku a já jsem šťastná, že do toho kolektivu patřím, že jsem jedno z těch kuřátek a všem, co nám naši Hanku závidí, napíšu: Aktivity seniorklubu nemůže dělat jeden člověk, to by se zbláznil. Hanka správně píše, že se obklopila ochotnými lidmi. Ona nás kuřátka chrání a my si kolikrát ani neuvědomujeme, co všechno se musí naplánovat, vyřídit, dojednat, odmailovat, odtelefonovat, než se připraví jedna jediná akce a že jich kolikrát máme i dvacet do měsíce! Je to o více lidech, o společné komunikaci, o slovech chci pomoci, chci nezištně obětovat kus svého času. Jeden nabídne-mám takového známého, který by nám mohl udělat přednášku, mezi svými seniory máme cestovatele, kteří se s námi podělí o svůj cestopis. Máme šikovné seniorky, které umí plést a naučí to druhé. Řekyně řekne pojďte, naučím vás základní řecký tanec. Jiná řekne, umím výtvor z papírových ruliček, ukážu vám to....a pokud máš takové lidi ve své obci, spojte síly, každý přiložte ruku k dílu a i váš seniorklub může být tak aktivní jak náš.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA