Psychika občas bývá na bodu mrazu, ale vydržíme, říká šéfka bohumínského klubu seniorů Hana Práglová
Hana Práglová, předsedkyně bohumínského klubu seniorů

Psychika občas bývá na bodu mrazu, ale vydržíme, říká šéfka bohumínského klubu seniorů Hana Práglová

18. 4. 2020

Hana Práglová vede jedenáct let seniorský klub v Bohumíně. Za tu dobu se rozrostl na zhruba 500 členů. Co všechno koronavirová karanténa vzala bohumínským seniorům a jak současnou krizi zvládají?

aktivní senioři rozhovor
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Hanka, Majka a Helenka - tyto tři skvělé ženy jsem poznala při prvním setkání na íčku v Ředkovicích. Od té doby jsem ráda, že jsou moje kamarádky. A nebýt portálu íčko, nikdy bych já z Plzně nepoznala někoho z Bohumína. Děkuji
Alena Vávrová
Haničku-dušičku ♥ znám osobně již móóc dlouho a pořád ji mám moc ráda a přeju jí ze srdce pevné zdraví a pohodu a elán k další její na výsost záslužné práci pro seniory. A za sebe mohu směle říct - nejen pro ty bohumínské.
Helenka Vambleki
A já hlavně přidávám velikánské DĚKUJI, protože se přiznám, že občas taky zapomenu. A při tom poděkování si trošku postesknu. Členů je 500, z toho asi 15 různých spolehlivých pomocníků, pak máme asi 50 aktivnějších seniorů a ti ostatní se jen "vezou" a někteří /naštěstí jen několik jednotlivců/ dokonce dovedou organizátorům vzít vítr z plachet, chuť něco dalšího dělat, vše berou jako samozřejmost, sami s nápadem nepřijdou, při požádání o pomoc mají deset výmluv, a když se jim něco nelíbí, dovedou zkazit náladu celému autobusu. JÁ bohumínský senior jsem tady a ty se Hanko a celý seniorklube o mne postarej, když něco zorganizuješ, tak mi to zavolej nebo přijď říct osobně, protože na maily chodím jednou za týden a na web nechodím vůbec, protože to neumím a ani nevím, kde bych tam měl něco hledat, takže když ti v deset večer zavolám, tak mi přece musíš odpovědět, v kolik je zítra odjezd do divadla a proč bych měl chodit na náměstí, pojedete kolem mého baráku, tak mne snad můžete přibrat přímo u dveří, napiš mi SMS, abych ve čtvrtek nezapomněl na kuželky a když už vymyslíš nějakou akci, tak mne zabav, nechtěj po mě žádné placení...a běda, jestli se mi to nebude líbit!!! A tenhle přístup je vidět i teď v rouškové době. Ze všech členů se do společného projektu zapojila desetina. Přibližně dvacítka šije do roztrhání těla, z toho jedna rekordmanka od počátku denně šije 50 i více roušek, další nešijící dvacítka aspoň pomáhá přinesením materiálu, odvozem...a 450 členů se nechá poplácat po zádech, jak jsme jako seniorklub dobří. Hanka se možná těch nečinných zastane, že jsou staří, nemocní, nemají možnosti, neumí...ale to už je naše Hanička. To je ta naše slepička, co rozhrne křidýlka a všechny seniorská kuřátka pod ně schová a hřeje je a chrání :-) :-) :-)
Zdenka Soukupová
Hanko, děvčata přede mnou už napsala všechno, já nemám co dodat. Moc Ti přeju, aby všechno dál tak skvěle fungovalo.
Hana Polednová
Hanko, hodně sleduji aktivitu bohumínských a moc vám všem fandím. Jsi skvělá organizátorka a máš okolo sebe partu bezvadných lidiček a podle toho to vypadá. Praha vám může závidět. Snaha je družit se, ale zájem není, o tom jsem se mockrát přesvědčila. A už se na vás všechny těším, až vás budu moci pozvat opět do Prahy do Židovského muzea.
Jindra Hubačová
Hanko, obdivuji a tleskám, jsem ráda, že jsem Tě poznala.
Naděžda Špásová
Hanko, máš můj obdiv, tvoji senioři mají štěstí, že tomu velíš ty. Tak přeji ještě hodně let v pohodě. :-)
Anna Potůčková
Hanko obdivuji Tě. Sama jsem netušila, co všechno dokážeš, kolik času věnuješ klubu! Určitě je Vám všem co závidět. Je to spoustu akcí a zábavy pro seniory. Aby jsi se dál mohla věnovat tomu co Tě evidentně naplnuje a baví, tak Ti přeji spoustu zdraví! A věř, že jsem moc ráda, že jsem měla tu čest Tě poznat osobně a děkuji Ti za přátelství!
Květuše Pinkasová
… a tak to je a je to ještě víc … už jsme si toho moc s Hankou a všemi co jsou kolem nás naplno prožili a dále věříme, že budeme dál pokračovat... opět 1***** a ne poprvé palec nahoru ...
Elena Valeriánová
Hanko, máš můj obdiv. A všichni bohumínští. Vaše činorodost by měla být předepisovaná na recept proti depresím, splínu a špatné náladě. Jsem ráda, že patřím do okruhu tvých známých. Lidí, držte se! Jste naděje!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%