FOTO: autor
Dvě krátké causerie
17. 4. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
18.4.2020 18:08
Myšlenka se obyčejně nevyvíjí pomalu, nýbrž vyskočí jako čilá blecha. Ano to je pravda, někdy hledám slova a někdy zničeho nic , dokáži za chvilku něco vytvořit
Naděžda Špásová
18.4.2020 17:57
Přiznám se bez mučení, samozřejmě, že K. Čapka znám, ale jako spisovatelé ho nemusím. :-)
Marie Doušová
18.4.2020 09:09
Mám doma v knihovně snad všechny knihy i povídky, které Karel Čapek napsal. Jeho knihu si vždy můžete vzít a znovu přečíst a nikdy Vás to neomrzí. Měla jsem to štěstí , že jsem u maturity dostala Čapka a komise mi říkala, dost to stačí ,vždyť to ani není možné, tolik toho o něm vědět.Dokonce jsem uvedla i " Hovory s TGM", což se jim už moc nelíbilo. Dostala jsem díky mému oblíbenci za 1. Moc hezky jste to napsal. Dík.
Marie Faldynová
17.4.2020 23:59
Čapkovo postřehy čtu moc ráda, stejně jako laskavý humor Františka Nepila. Osvěží mne i humor Jana Wericha. Myslím, že psaní a mytí auta se nevylučuje, Karel Čapek taky relaxoval na zahrádce.
Martina Růžičková
17.4.2020 19:16
Pane Zelenko, přeji vám, aby na vás vyskočilo hodně "čilých blech", abychom pak měli ke čtení plno vašich bezvadných článků.
Zuzana Pivcová
17.4.2020 12:59
Glosu definovat neumím, a tak bych do té kategorie klidně zařadila cokoliv, kdysi na střední škole jsme měli vedle ostatních literárních útvarů - vyprávění, popisu, charakteristiky, výkladu atd. - také úvahu. Tu jsem měla nejraději, "zuvažovala" jsem kdeco. Dnes už jsem zdrženlivější. Vy si to můžete dovolit. A Čapek? Nesrovnatelný, nenahraditelný (A ještě k tomu mi podobou velmi připadal mého tatínka :D). Ale proč by měl být další Čapek? Jen ať jsou jiní jedinci....
Věra Ježková
17.4.2020 11:06
Jendo, víš, že tvé glosy se mi moc líbí. Jsou moudré a mají švih. K. Čapek byl úžasný spisovatel a skvělý pozorovatel – bez této schopnosti by mu dovednost psát byla méně platná. Srovnávat se s ním ale nemůže vést k ničemu dobrému. Tvé čtenáře jistě mnohem víc potěší tvé zhmotněné myšlenky než umyté auto. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA