FOTO: autorka
Dny do krabičky
16. 4. 2020Dny do krabičky si schovávala kdysi jedna moje kolegyně. Byly to dny, v nichž se jí přihodilo něco velmi hezkého, příjemného, radostného. Takový den si zapsala do notýsku. Jestli ho měla v krabičce, nevím, ale těm dnům tak říkala. Vracela se k nim v těžších obdobích. Hledala a nacházela v nich útěchu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
19.4.2020 11:07
Neuvěřitelné. Píše autorka o sobě nebo o mě? Jediný rozdíl je v tom, že mé vzpomínky jsou uloženy v "matrjošce." Nevím, jaká se v té které panence skrývá a s napětím očekávám den, kdy otevřu i tu nejmenší, poslední. Ta bude tou nejkrásnější. :-)
Marie Faldynová
18.4.2020 00:19
Vzpomínání na to milé mne potěší a povzbudí. To nepříjemné je nejlepší odpustit, pak už to nebolí. Mám notýsek na to, čemu jsem Bohu vděčná - ale nejsem dost vytrvalá do něj psát. A souhlasím s názorem, že malých radostí zažíváme dost, jen je chtít vidět.
Marie Seitlová
17.4.2020 20:50
Věrko, moc hezký článek, který mě přivedl k delšímu zamyšlení. Deník ani krabičku nemám. I když pomyslné bych mohla mít, na jednu hodně špatnou se snažím zapomenout a tu s krásnými vzpomínkami pomyslně otvírám často. Jsem optimista a je třeba myslet na krásné věci nebo prožitky.
Martina Růžičková
17.4.2020 19:07
Věro, Tvůj článek mě přivedl k zamyšlení, jak to vlastně s těmi vzpomínkami mám. Vybavují se mi pěkné i špatné z dětství i pozdější doby v souvislosti s tím, co zrovna prožívám. Ale mám v životě období, ze kterých si toho moc nevybavuji, ačkoli je mi to líto. Nevím, čím to je. Asi jsem si tehdy měla založit tu krabičku...
Věra Ježková
17.4.2020 18:35
Napadlo mě, že mám v duši „dvě krabice“ s krásnými vzpomínkami – v jedné jsou ty z let prázdnin ve vesničce u Příbrami, ve druhé studium jazyků na VŠ.
Jan Zelenka
17.4.2020 13:15
Smutné i příjemné, avers a revers jedné a té samé mince. Tou je náš život. Pokud člověk neprožije i ty chvíle zlé, nedokáže si vážit toho dobrého. I současné dny si do té pomyslné krabičky uložím a při tom se budu těšit opět na příjemnou koexistenci s přáteli.
Marie Doušová
17.4.2020 08:54
Věrko , jak Vám rozumím a mám to stejné, jen se snažím na smutné a nepříjemné věci nemyslet,ale ono se to opravdu někdy nedá. Krásně jste to vyjádřila a moc mě to oslovilo. Dík.
Eva Mužíková
16.4.2020 22:50
Hezký, moc hezký článek. Na hezké dny si ráda vzpomínám, krabičku na ně nemám.
Eliška Murasová
16.4.2020 22:47
Myslím, že jsem spíš vzpomínkový optimista. Moje maminka, kdykoliv nám o něčem vyprávěla, vypichla vždy negativní věci, já to mám opačně. Ale některé věci nosím v sobě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA