Ilustrační foto: pixabay.com
Radkin Honzák: Dnešní vzkaz zítřku
12. 4. 2020Všimli jste si, jak je z estetického hlediska koronavirus krásný? Symetrický, oku lahodící tvar. Vědci říkají, že virus není živý, protože potřebuje k tomu, aby se rozmnožoval, živé buňky, ale neřeknou, že Toxoplasma gondii není živá, protože ke svému rozmnožování potřebuje kočku. Přesto je toxoplasma tvor, zatím co virus není tvor, je tedy právem netvor.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danuše D'Engeli
30.4.2020 19:01
Sama mám ne příliš pozitivní diagnózu - maniodepresivní psychózu. Mnozí lidé s touto nemocí propadají smutku, depresím....
Osobně jsem se z této nemoci téměř "dostala". Vírou v lidi, v dobro a lásku spolu s nadějí ve vše. Požila jsem potenciál silné vůle, který mi byl dán do vínku již v mládí.
Obyčejně řečeno, pokud mám ráno smutnou náladu, tak hned beru do rukou knihu, učím se a krok po kroku provádím rituály, takže se od smutku oprostím.
Také určitě dělám chyby, které se snažím neopakovat. Jak ve svém článku o osbních údajích na tomto portálu píši, mám radost ze života.....Hlavně v této době, kdy nás všechny pohltila pandemie, tak si rozhodně myslím, že jsem tu hlavně proto, abych pomáhala ostatním lidem. Mým posláním je průvodcování. Protože je cetovní ruch nyní v dosti zoufalém stavu, založila jsem si svoje webové stránky. Tak mohu alespoň trochu svojí láskou přispět ku zdraví a radosti společnosti.
Mějte se hezky, se srdečným pozdravem, Dana
Josef Devotský
22.4.2020 11:08
Je vidět, že je pan doktor opravdu kapacita a ví, o čem mluví. Hezky napsané.
Irena Mertová
14.4.2020 14:59
Také věřím, že dobrého je v lidech více. Kdybych si to nemyslela, to by bylo na mašli. A když to říká i odborník...:-) . Článek se mi líbil, panu doktorovi přeji hodně zdraví !
Eva Černá
13.4.2020 08:00
Pane Čepelko, mám potřebu se zastat paní Dany Sovové. Nepíše přece, že by nesouhlasila s obsahem článku. Sama jsem články a pořady pana doktora Honzáka vždy vyhledávala, některé jeho texty mám vytištěné a opakovaně se k nim vracím, pomáhají mi v obtížných situacích, vážím si jich a děkuju za ně. Bohužel, v poslední době, při čtení nových blogů pana doktora, mám pocit, že je píše úplně jiný člověk. V diskuzích pod nimi je ta změna ještě výraznější. Úplne tam zmizela tolerance, nadhled, slušnost. Nerada, ale musím souhlasit s paní Sovovou.
Josef Volfík
13.4.2020 06:41
Možná coronavirus způsobí i to, že se zamyslíme nad žebříčkem svých hodnot.
Soudím, že pokud někdo potřebuje koronavirus, aby se zamyslel, tak Pán Bůh s námi a Zlý pryč. Nakonec ještě budeme rádi, že přišel a lidstvo se jeho přičiněním zlepšilo.
Oldřich Čepelka
12.4.2020 19:26
Výborný, třebaže středně těžký text. Takto si představuji dílo "klasika" intelektuála, který je odborníkem v daném oboru. Dana Sovová na sebe prozradila, že není psycholožka (což mi nevadí), jinak by jí nezbylo než s vámi souhlasit. Příští článek byste mohl napsat, proč lidé potřebují modly, vzory, symboly a proč se s nimi neradi loučí. Proč se tolik zla, ale i tolik dobra děje kvůli existenci pouhých smybolů čili zástupců reality.
Zuzana Pivcová
12.4.2020 15:57
Jsem ráda, že jste, jaký jste, a se svými názory a vůbec nikam nechoďte. Díky za osobitý příspěvek a doufám, že to je teprve start.
Danka Rotyková
12.4.2020 12:03
Krásně napsané myšlenky. Vždy se na pana doktora těším, ráda si přehrávám i videa, která jsou k dispozici na Internetu. Díky.
Dana Sovová
12.4.2020 11:58
I kdybyste říkal sebekrásnější věci, vzhledem k vašim dřívějším vyjádřením a postojům týkajícím se prezidenta a preméra říkám - jděte se svými názory do někam, nejlépe hodně daleko! Pro mě jste jednou provždy passé!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA