Mít tři až pět kamarádů stačí. Člověk to pozná v krizi
Ilustrační foto: ingimage.com

Mít tři až pět kamarádů stačí. Člověk to pozná v krizi

15. 4. 2020

Mám pět set přátel. Tisíce lajků na sociálních sítích. Jsem společensky oblíbený, stále mě někdo někam zve. Takto často mluví lidé, kteří jsou přesvědčeni, že kvalita člověka se měří mimo jiné počtem jeho kamarádů, nebo spíše "kamarádů". Ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Jenže se to projeví až v těžkých chvílích.

přátelství psychika
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Doba roušková opravdu ověřuje kamarády. Někdy je nálada si jen tak poklábosit, ale teď vidíme, kdo si s námi opravdu rozumí. Mne nejvíc povzbudila dcera, i když si teď můžeme jen telefonovat.
Dana Puchalská
Velmi zajímavý článek.
Danka Rotyková
Věrko, Zuzko, jsem stejný typ člověka jako vy. Dobrých známých mám dost, ale dobrých přátel málo. Navíc ... nepřibývají, ale ubývají. Myslela jsem si naivně, že tu se mnou budou žít dlouho. Ale není to tak, nemoci nechodí po horách. Jen si přeji, aby těch pár lidí, s kterými teď denně komunikuji, tu byli dlouho. Moc si to přeji, jsou mojí oporou. Článek je výborný, nutí nás k zamyšlení.
Jindra Hubačová
Hezký a pravdivý článek. Děkuji.
Jana Šenbergerová
Nemohu napsat, že mám přátel jako šafránu, protože ten teď nemám žádný. Ti, které za přátele pokládám, pomohou, je-li potřeba, a mohou se spolehnout, že i já pro ně udělám, co je v mých silách.
Zdenka Soukupová
"Přátele" na facebooku a dalších sítích nemám a nevyhledávám. Asi jsem ze staré školy, ale koho neznám osobně, toho nemůžu považovat za přítele. A tak mám pár těch, které znám, některé už velmi dlouho, a vyhovuje mi to tak.
Eva Stoklasová
Ano, souhlasím a také vidím, že ani rodina není oporou - bohužel....
Zuzana Pivcová
Souhlasím s Věrkou. Sama jsem nikdy nebyla středem pozornosti ve třídě, na pracovišti, ani v nějakých zájmových skupinách, kde by všichni byli kamarádi. Také mě v tomto smyslu nezajímá Facebook a mnohdy stovky přihlášených virtuálních přátel. Pamatuji si, že jsme jako vysokoškoláci při stávkách v listopadu 1968 a v dubnu 1969 měli heslo Přátele si vybíráme sami! A tak je to i v osobním životě. Málo, málo. Není to se mnou jednoduché. :-D
Věra Ježková
Je velký rozdíl mezi známými, které člověk zná osobně, známými virtuálními (označovanými jako přátelé), kamarády a opravdovými přáteli. Těch posledně jmenovaných jsem nikdy neměla moc. Důležité je, že při mně byli vždy, kdy jsem to potřebovala. A jsou i teď. Jsem moc ráda i za ostatní uvedené skupiny – obohacují můj život. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%