Ilustrační foto: pixabay.com
Neděle 29. března: Co by vám nemělo uniknout
29. 3. 2020Děláte z nás nekompetentní blbečky. Stovky seniorů budete mít na svědomí vy. Tyto a další věty padaly na hlavy ministra zdravotnictví a ministryně práce a sociálních věcí z úst vedoucích pracovníků zařízení pro seniory. Kritizují je za to, že stát včas nevybavil domovy seniorů potřebným zdravotnickým materiálem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
29.3.2020 20:56
Už Karel Čapek říkal: "Hledá se viník. To je nejúspěšnější útěcha v pohromách". Ani já nevidím cestu v tom hledat viníka. Nejsou roušky, není desinfekce, není místo na pokoje v karanténě - to je třeba řešit. Věřím, že obsluha v DD je především nešťastná, i oni by to rádi řešili, ale jsou bezmocní. Je rozdíl si o tom přečíst a být v první linii. Nevím, jak bych se chovala na jejich místě.
Jana Kollinová
29.3.2020 12:22
Nelze slovy vyjádřit a dostatečně ocenit všechny, kteří jsou v prvních liniích v boji s koronavirem. Sdílím jejich bolest, pocity bezmocnosti a rozhořčení nad pochybeními institucí zodpovědných za ochranu zdraví občanů, ale co mě zarmucuje mnohem více, že právě tato rozhořčení se koncentrují do vyslovení téměř středověkých "kleteb" na politické osobnosti, jejichž povinností je seznamovat občany s nepopulárními opatřeními - viz citace shora uvedená: „ ......ale, ten kdo bude mít stovky starých lidí na svědomí, jste Vy, a Vy si to zodpovíte,” ... Boží soud? Z toho mě mrazí. :-(
Kdo je pozitivní a empatický může sledovat snahy a pozitivní výsledky vědeckých týmů, zdravotnického personálu ...... dál nebudu jmenovat, protože bych na někoho mohla zapomenout. Bude líp a sejdeme se opět v lepších časech. :-)
Jitka Hašková
29.3.2020 09:59
Děkuji, bohužel s těmi Domovy seniorů se to dalo čekat. Ministr zdravotnictví se tomu vůbec nevěnoval. Jsem zvědavá, kdy to vypukne v dětských domovech. Tam také nic nemají.
Soňa Prachfeldová
29.3.2020 07:28
Děkuji . Seniorů a jejich personálu je mi moc líto. Situace pro ně je moc těžká, když jsem chodila na návštěvu na LDN, viděla jsem, jak málo těm bezmocným stačí, aby odešli. Celý svět žije v napětí. Držme se.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA