FOTO: archiv redakce
Ověřeno: Pěknou a funkční roušku dokáže ušít i ten, kdo šít vlastně vůbec neumí. Zkuste to taky
23. 3. 2020Slyšíme to a čteme nyní od rána do večera: chovat se zodpovědně, nepodléhat panice, zabavit se jinými činnostmi, nesledovat média nonstop…. Jenže ono se to lehko řekne a mnohem složitěji provádí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ondra Vysma
28.4.2020 16:00
Přidám tip na nádherné látky v metráži pro všechny :) https://www.goldea.cz/bavlna-metraz Věřím, že se bude hodit.
Marie Seitlová
25.3.2020 07:56
Také jsem se dala do šití, první roušku jsem ušila podle staré, kterou jsem používala jako zdrav. sestra. Perfektně sedí a nosím ji. Šila jsem i skládané, těch nejvíce. Ale i tu co máte na videu.
Rostislav Mraček
24.3.2020 21:04
Proč bych šil ručně, když tu stojí šicí stroj Veritas?! No, zlomil jsem jehlu, ztratil člunek a ulomil pant. Ale co, ustřihnu kus čepice a bububu, rouška je tu!
Alena Tollarová
24.3.2020 08:33
Věrko, prima, vždyť to nemusí ani být žádné výstavní kousky. A když se onentluje nebo sežehlí záhyb nahoře i dole, složí a sežehlí sklady a tunýlek se rovnou přišije entlem, aby se netřepil, jde o fakt rychle :) Hanko, kdepak je konec voňavým košilkám, bělounským, vyvařeným a vyžehleným, se šňůrkami na zavazování a s vyšívaným límečkem?
Hana Rypáčková
24.3.2020 07:44
Mám raději zavazovací, nesnesu ten tlak za ušima... Ano, i ruce lze šít. Naše generace měla ve škole i šití. Pamatuji na Rodinnou výchovu v 8.třídě. Ušily jsme my, budoucí naminky košilku pro mimino.Hodila se mi...
Věra Ježková
23.3.2020 18:25
Ali, přímo jsi mě motivovala. Nemám šicí stroj, ale šít v ruce celkem umím. Na módu to ale nebude. Mám pár roušek nemocničních, dvě nové od Martiny, jednu jsem si vystřihla z trička – bez šití.
Jana Šenbergerová
23.3.2020 13:52
Musím se přiznat, že než jsem ušila první zkušební, málem mě klepla pepka. A to nejsem začátečnice. Hodně záleží na materiálu. Já měla staré prostěradlo z pevného materiálu, který se špatně skládal. I mně se zdají ty skládané lepší, přestože se mi zprvu nelíbily. Zatím jsem je šila většinou s prádlovou gumou a ta něco vydrží.
Alena Tollarová
23.3.2020 13:39
Do šití roušek jsem se dala hned jak to bylo potřeba. Začala jsem těmi skládanými. Pak jsem přešla na podobné těm z návodu v článku. Zdály se mi hezčí a lehčí na údržbu. Jenže záhy jsem zjistila, že lépe sedí ty skládané, tak jsem se k nim vrátila. Nešiji ale se šnůrkami napevno dle obrázku, nýbrž s tunýlky. Těmi se provlékne tkaloun, ale lepší jsou šnůrky do bot, které jsou pružné a lépe se s nimi manipuluje než s tkalounem. A ještě lepší je guma, ale ta se zase nedá vyvářet, jedině vytáhnout a znovu provléknout. Kdo by řekl, jaká móda nás čeká, ale nedá se nic dělat. Tak se nebojte a zkuste to, jde to :)
Vladislava Dejmková
23.3.2020 12:47
Už mám také nějaké to šití roušek za sebou a nejlépe sedí roušky podle videa, které najďte zde: https://m.youtube.com/watch?v=whTSnWWKqi8
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA