Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě
Ilustrační foto: ingimage.com

Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě

22. 3. 2020

Nesedět celý den u zpráv, ale být co nejvíce aktivní. To je zásadní rada psychologů, jak si udržet klidnou mysl v této těžké době. Pojďme se touto radou řídit i my na portále i60.cz. Připravili jsme pro vás na následující týden sedm úkolů. Jejich plnění posílí nejen vaši mysl, ale zároveň se může stát inspirací pro ostatní čtenáře.

Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Dnes se pokusím o 7 a přidám 1, snad. Náměty a zadání, jsou dobrá věc, posouvá nás to, někdy dopředu, nekdy vzpominkové dozadu.
Eliška Murasová
úkol č.1- den v krizi. Dny se podobají, ale včera to bylo jinak. Syn zprovoznil skype, v dobách před koronavirem ho nechtěl krze virus počítačový, to k nám z Vysočiny každý měsíc přijeli. A tak jsem viděla Toníka (3,5) s růžovou sponkou ve vlasech, později jsem pochopila důvod, Kristýnka(9měsíců) ji také měla ve vláskách, aby ji nepadaly. Toník měl sice plno jiné činnosti, ale trochu s náma pobyl. Týnka koukala, co se to děje, ale byla ochotná dívat se na nás, a tak jsme se velmi poradovali. Zítra dám na foto dne oblíbenou věc(5) a vše splněno.
Jana Šenbergerová
Úkol č. 5 splněn (Foto dne) Zapomněla jsem na strouhátko a gumu, bez těch se neobejdu stejně jako bez omalovánek.
Irena Mertová
Úkol č. 6 - cvičím podobné cviky často, jen jsem nevěděla, že se jedná o jogu - naučily mě je rehabilitační sestry. Tak snad splněno.
Alena Tollarová
Úkol č. 5 splněn, obrázek obrázků je na FD. Ale byla to fuška. Aby se tam vešly, musela jsem foťák přitisknout na protější zeď a metodou cvak, sakra, cvak, sakra zase ne, cvak ... jsem je tam dostala. Aspoň není čas na nudu :)
Helenka Vambleki
Plním 1) - článek čeká na vydání a 3) - dědečkův Hotdog pro Matěje na FD-recept určitě netřeba. Suma sumárum, splněno všech 7!!!
Zuzana Pivcová
Mám za sebou č. 1 Krizový den, takže zbývá telefonát a cvičení. O tom už celé články nebudou, ale něco s tím udělám.
Věra Ježková
Hlásím splnění úkolu č. 2: zavolala jsem bývalé kolegyni z práce. Tím mám splněno šest úkolů; cvičit nebudu, lhát taky ne.
Zdenka Žichovská
Úkol č. 4-splněno 25.3., č. 6- jsem zařadila mezi každodenní aktivity, č. 2- včera jsem zavolala spolužačce ze stř. školy. Byla překvapená (zatím velkou většinou volá ona mně) a měla radost, č. 3- recept: uvařila jsem těstoviny, dala na talíř, nahoru vrstvu rozvařených jablek a na ně sekané ořechy - čím více, tím lépe -, ještě jsem lehce pocukrovala - není nutné, a přidala pár rozinek. Rychlé, dobré, možná i zdravé. (Rozvařená jablka mám ve sklenicích z loňské úrody letních jablek) Foto dám na FD. Tak hezký den s úsměvem.
Vlasta Ladýřová
Bod 6 - jóga. Necvičím, ale chodím se svým psím parťákem na 3-4 procházky denně, průměrně ujdeme kolem 5 km. Dříve (před koronavirem) to byl i dvojnásobek. Musím dodat, že občas i běhám, protože pesan chodí bez vodítka, tak se ho snažím dohonit občas i chytit před silnicí.V procházkách máme i schody, tak kolem stovky nahoru i dolů, takže moje chuť cvičit je naprosto nulová.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%