Ilustrační foto: ingimage.com
Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě
22. 3. 2020Nesedět celý den u zpráv, ale být co nejvíce aktivní. To je zásadní rada psychologů, jak si udržet klidnou mysl v této těžké době. Pojďme se touto radou řídit i my na portále i60.cz. Připravili jsme pro vás na následující týden sedm úkolů. Jejich plnění posílí nejen vaši mysl, ale zároveň se může stát inspirací pro ostatní čtenáře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
29.3.2020 10:30
Dnes se pokusím o 7 a přidám 1, snad. Náměty a zadání, jsou dobrá věc, posouvá nás to, někdy dopředu, nekdy vzpominkové dozadu.
Eliška Murasová
28.3.2020 22:19
úkol č.1- den v krizi. Dny se podobají, ale včera to bylo jinak. Syn zprovoznil skype, v dobách před koronavirem ho nechtěl krze virus počítačový, to k nám z Vysočiny každý měsíc přijeli. A tak jsem viděla Toníka (3,5) s růžovou sponkou ve vlasech, později jsem pochopila důvod, Kristýnka(9měsíců) ji také měla ve vláskách, aby ji nepadaly. Toník měl sice plno jiné činnosti, ale trochu s náma pobyl. Týnka koukala, co se to děje, ale byla ochotná dívat se na nás, a tak jsme se velmi poradovali. Zítra dám na foto dne oblíbenou věc(5) a vše splněno.
Jana Šenbergerová
28.3.2020 15:21
Úkol č. 5 splněn (Foto dne) Zapomněla jsem na strouhátko a gumu, bez těch se neobejdu stejně jako bez omalovánek.
Irena Mertová
28.3.2020 15:15
Úkol č. 6 - cvičím podobné cviky často, jen jsem nevěděla, že se jedná o jogu - naučily mě je rehabilitační sestry. Tak snad splněno.
Alena Tollarová
28.3.2020 10:52
Úkol č. 5 splněn, obrázek obrázků je na FD. Ale byla to fuška. Aby se tam vešly, musela jsem foťák přitisknout na protější zeď a metodou cvak, sakra, cvak, sakra zase ne, cvak ... jsem je tam dostala. Aspoň není čas na nudu :)
Helenka Vambleki
27.3.2020 19:10
Plním 1) - článek čeká na vydání a 3) - dědečkův Hotdog pro Matěje na FD-recept určitě netřeba. Suma sumárum, splněno všech 7!!!
Zuzana Pivcová
27.3.2020 16:50
Mám za sebou č. 1 Krizový den, takže zbývá telefonát a cvičení. O tom už celé články nebudou, ale něco s tím udělám.
Věra Ježková
27.3.2020 15:03
Hlásím splnění úkolu č. 2: zavolala jsem bývalé kolegyni z práce. Tím mám splněno šest úkolů; cvičit nebudu, lhát taky ne.
Zdenka Žichovská
27.3.2020 13:57
Úkol č. 4-splněno 25.3., č. 6- jsem zařadila mezi každodenní aktivity, č. 2- včera jsem zavolala spolužačce ze stř. školy. Byla překvapená (zatím velkou většinou volá ona mně) a měla radost, č. 3- recept: uvařila jsem těstoviny, dala na talíř, nahoru vrstvu rozvařených jablek a na ně sekané ořechy - čím více, tím lépe -, ještě jsem lehce pocukrovala - není nutné, a přidala pár rozinek. Rychlé, dobré, možná i zdravé. (Rozvařená jablka mám ve sklenicích z loňské úrody letních jablek) Foto dám na FD. Tak hezký den s úsměvem.
Vlasta Ladýřová
27.3.2020 09:00
Bod 6 - jóga. Necvičím, ale chodím se svým psím parťákem na 3-4 procházky denně, průměrně ujdeme kolem 5 km. Dříve (před koronavirem) to byl i dvojnásobek. Musím dodat, že občas i běhám, protože pesan chodí bez vodítka, tak se ho snažím dohonit občas i chytit před silnicí.V procházkách máme i schody, tak kolem stovky nahoru i dolů, takže moje chuť cvičit je naprosto nulová.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA