Ilustrační foto: ingimage.com
Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě
22. 3. 2020Nesedět celý den u zpráv, ale být co nejvíce aktivní. To je zásadní rada psychologů, jak si udržet klidnou mysl v této těžké době. Pojďme se touto radou řídit i my na portále i60.cz. Připravili jsme pro vás na následující týden sedm úkolů. Jejich plnění posílí nejen vaši mysl, ale zároveň se může stát inspirací pro ostatní čtenáře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
24.3.2020 18:43
Tak dosavadní bilance. Bod č. 1 bude, zatím není. Mám to na přeskáčku. Bod č. 2 - splněno. S telefonem už musím opatrně, neboť mi dochází kredit. O to četnější je mailování. Bod č. 3. Když vy přijdete s recepty, zrovna když jsem si řekl, že přestanu vařit, neboť tloustnu jak prase. Ale něco tedy udělám. Bod č. 4 - splněno, nebylo to zase tak hrozné. Bod č. 5 - oblíbená věc - bude zítra na FD. Bod č. 6 obávám se, že nebude. Bojím se udělat blbý pohyb, opět se mi rozjíždí páteř. nemusím být zase tak vzorný. Konečně bod č. 7 - ten bude, ale na samostatném článku. Do termínu se snad vejdu. Snad tím zaženu momentální záchvat nihilismu, který na mne ráno sedl.
Věra Ježková
24.3.2020 17:33
Hlásím změnu. Přiměla jsem se počítat a spočítala. Bylo mi blbé splnit úkol napůl. Tedy jsem se vrátila do školy celá.
Vlasta Ladýřová
24.3.2020 15:58
V době karantény jsem už dvakrát pekla cuketovou bábovku.Je velmi snadná a dobrá.Cuketu kupuji na Rohlík.cz. Mají ji tam oproti jiné zelenině vždy.Tady je recept:
300 g hladké mouky
200 g nastrouhané cukety
2 vejce
150 g cukru
1/2 prášku do pečiva
100 ml oleje
1 lžíce kakaa
1 lžička skořice , tuk + hrubá mouka na vymazání formy
Vše smichat dohromady a péct cca 50min. ve vyhřáté troubě.Lze přidat trochu mléka,je-li směs moc tuhá.
Bábovka chutná i vnoučatům.
Jindra Hubačová
24.3.2020 15:29
Právě jsem splnila úkol č.7.Večer se budu snažit splnit 4, matematický je snadný
Jana Šenbergerová
24.3.2020 15:17
Úkol č. 6 splněn - konečně jsem zase začala cvičit Tibeťany. Jóga jde mimo mě.
Zuzana Pivcová
24.3.2020 14:00
Úkol č. 5 - vyfotila jsem doma svou oblíbenou věc, tedy "smečku věcí", a dávám to do Fota dne. Pro ty, kteří mě neznají, potvrzuji, že je mi opravdu 70. :-D
Eva Mužíková
24.3.2020 13:14
Úkol č. 2 - právě splněno.... To bylo radosti, dávný kamarád z práce je nemocný doma a sám.. " Evičko zlatá, moc Ti děkuji"... dobrý pocit dala jsem mu kontakt na dobrovolníky/ nákup..
Hana Čadová
24.3.2020 10:07
2. Zavolala jsem kamarádce zrovna přišla z nákupu. 6. Denně jógu cvičím. 7. Paměť "nejzazší zážitek" trhání v 10ti letech ve Vinohradské nemocnici krční mandle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA