Ilustrační foto: ingimage.com
Senioři jsou hrdí, o pomoc dobrovolníků si zatím neříkají
19. 3. 2020
Napište, kdo chce vynést koš s odpadky. Přinesu vám nákup. Šiju roušky, napište, kdo ji potřebuje. Takové výzvy píší na dveře domů dobrovolníci, kteří se snaží pomoct seniorům, aby nemuseli vycházet ven a ohrozit sami sebe koronavirem. Zájem je zatím malý.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
20.3.2020 22:42
Také mne potěšila solidarita. Ušila jsem roušky a nikdo z dotázaných je nepotřebuje, jen naše rodina je za ně ráda.
Dana Hošková
20.3.2020 14:26
Senioři počítačoví a nepočítačoví - zajímavé dělení, ale pravdivé. A s tím studem je to u řady lidí pravda.
Eva Mužíková
20.3.2020 14:03
Já jsem i přes svůj věk v dobré fyzické kondici, to ano. Nákupy bych zvládala jak dříve, bez pomoci. ALE!! Když mi sousedka nebo syn nabídne, že mi je obstará, proč bych toho nevyužila_ Snažím se přicházet do kontaktu s lidmi co nejméně, no a toto vyhýbání se obchodům je jedna z možností.
Jana Šenbergerová
20.3.2020 11:42
Jsme zvyklí chodit. Mladí si nedovedou představit, co to udělá, když týden chodíte jen po bytě. Svaly ochabují mnohem rychleji, než dřív. Takže dokud budu moct a nebude to zakázáno, budu si chodit aspoň nakoupit sama, ne proto, že bych se styděla, nebo byla hrdá, ale protože nechci být odrovnaná stářím dřív, než to bude nevyhnutelné.
Antonín Nebuželský
20.3.2020 00:04
Možná to řeknu špatně, ale z mého pohledu člověka staršího sedmdesáti let, to bude asi individuální pocit, cítit se seniorem. Jo, přes těch osmdesát zřejmě bude člověk někdy pomoc potřebovat, ale zase jak kdo. Dost bude záležet na tom, jestli je člověk sám, nebo jsou dva, popřípadě jsou děti nablízku. Já se zatím ani nikde nesdružuji, čekám u budu starší, anebo nejsem kolektivní typ Takže díky za starost.
Oldřich Čepelka
19.3.2020 22:56
Čistá rouška,
to je zkouška,
to abych ji nosil
dále.
Jsem přece staroušek,
tak co bych si počal bez roušek,
virus by mě kosil
stále.
Danka Rotyková
19.3.2020 20:54
Někteří potřební se určitě stydí požádat o pomoc. Chápu je, ani já jsem to nikdy neuměla. Navíc, ten úžasný pocit, když to ještě zvládáte bez pomoci. Člověk má radost, že na to stále má. Ale když dojdou síly, vy to zkusíte a je to průšvih, je čas naučit se požádat o pomoc.
Zuzana Pivcová
19.3.2020 16:21
Já někdy říkám sestře, ať není jako naše maminka, která byla příliš hrdá říct si o pomoc s něčím a raději se dřela jako mezek. V téhle situaci ale jsem také soběstačná, nevím, o jakou pomoc bych si dobrovolníkům měla říkat. Bohudíky zatím není třeba. A takových je nás jistě mnoho. To není otázka hrdosti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA