MUDr. Renáta Petrová
Geriatrička Renáta Petrová: COVID-19 nezmizí, vyrovnáme se s ním jako s jinými infekcemi v minulosti
19. 3. 2020Je velmi pravděpodobné, že velká část starých lidí, kteří podlehli nemoci COVID-19, by v letošním nebo příštím roce zemřela, i kdyby se neinfikovala koronavirem, říká v rozhovoru přední česká geriatrička MUDr. Renáta Petrová.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Švejnohová
2.4.2020 10:51
Vynikající článek, naprosto přesné a rozumné shrnutí všech souvislostí. Moc děkuji!!!
Věra Lišková
20.3.2020 08:46
Souhlasím s tím, co jste napsali, ještě v Itálii k tomu asi přispělo to, že 8. února začal v Benátkách karneval, kam se sjelo mnoho lidí, včetně turistů z Číny. Sice byl za několik dní zrušen, ale již bylo pozdě. Jde o novou nemoc a tak naše imunita dodá tělu protilátky, jak jsem se dočetla, za 6 až 12 dní (u dětí asi reaguje dříve), čím je člověk starší, tím imunitní systém na nové viry reaguje později, už asi žádné novoty nečeká. Je to můj laický názor. Už aby bylo očkování, zatím musíme čekat a navzájem se chránit před nákazou.
Soňa Prachfeldová
19.3.2020 23:14
Článek se mi líbí, skoro se vším lze souhlasit. Budou ohromné ztráty v ekonomice, ale to je nyní druhořadé. Je to o v nás, jak zodpovědně k této situaci přistupujeme. Vše vede k zamyšlení, měli jsme se dlouho dobře a pořád to bylo málo. Doufejme, mějme naději a pomáhejme, kde můžeme a kde je potřeba. Zdravotnictví a všichni, kdo se podílejí na záchraně životů, včetně vlády, mají za sebou i před sebou neskutečně pracovní vypětí. Držme jim palce, dělají to pro nás.
Oldřich Čepelka
19.3.2020 23:05
Pro mne perfektní a jasné. Příčiny vyššíhio počtu úmrtí v itálii jste asi vystihla, je tam ještě ale jeden moment - Italové se rádi přátelí, dotýkají, tak jestli se pusinkovali o týden déle, musela se infekce exponenciálně rozrůst. K těm doplňkům stravy bych rozhodně připočítal colostrum (první mléko od kraviček - matek). Když náhodou nemáte colostrum z Číny, kde se krávy pasou na botanicky úplně jiných loukách, ale máte ho ze střední evropy (německá firma LR), tak si myslím, že je to velmi účinné pro posílení imunity. Ale není to acylpyrin, že si vezmete jeden a ustoupí horečka. Muselo by se to brát nějakou dobu. Já to tak dělám, kromě toho chodím běhat a jezdit na kole, protože chci zůstat zdravý - to je nejlepší obrana proti koroňáskovi.
Božena Hažová, redakce
19.3.2020 14:57
Děkuji za věcný a odborný pohled na současnou situaci. Souhlasím s paní doktorkou ve varování dopadu na ekonomiku dnes již celého světa. Jen se bojím české cesty k řešení toho, co nás čeká. Chaotický přístup vládní garnitury nám příliš nadějí a optimismu nenabízí. Tak jen držme při sobě a pomáhejme si !
Svatava Páleníková
19.3.2020 09:59
Bezprostředně po přečtení rozhovoru jsem se trochu vyděsila, ale je to tak. Nejsme tady věčně, v každé době přišla nějaká pohroma a je vidět, že příroda je stále silnější než nejmodernější technologie. A to je dobře. Myslím, že jste realisticky popsala situaci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA