Nastala doba paniky. Jak proti ní bojovat
Ilustrační foto: ingimage.com

Nastala doba paniky. Jak proti ní bojovat

12. 3. 2020

Panika, úzkost, strach z budoucnosti. To jsou výrazy, které se v poslední době skloňují ve všech pádech. Někdo se hroutí při každé nové negativní zprávě, někdo naopak přežívá v dobré duševní kondici i ty nejtěžší životní situace. Jsou to zpravidla lidé, kteří se panice umějí v bránit. Znají finty, jak na to.

koronavirus psychika
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Stále slyším, že všude chybí roušky. Kde jsou? Přiznám se, že jak to začalo v Číně koupila jsem si respirátor a 2 (slovy dvě) roušky. Nikdo je nenosí? Proč?
Zuzana Pivcová
Myslím, že každý nervák, stres, úzkost a malomyslnost nám odčerpává patřičný díl energie, kterou bychom měli "spořit" právě třeba na vyrovnání se s nemocí. Má smysl být přepadlá už dopředu? Dnes už vím, že na co člověk myslí (bohužel i ve smyslu Nechci to, ale přesto myslí), to si k sobě jako magnet přitáhne. Teď už jen čekám, až to tu napíše Jíťa, a lépe než já.
Olga Škopánová
Paní Kollinová vyšší moc je vyšší moc a je osudová buď pro všechny, nebo pro nikoho, vyberte si. Ostatně přdpovědí o konci světa v důsledku vyšší moci už bylo nespočetně. Chtěla bych vidět (ne nechtěla), co by lidi dělali, kdyby na nás udeřila morová nákaza jako ve středověku.
Jana Kollinová
Paní Skopanová, děkuji, že jste si všimla mé diskuzní vsuvky , ale dovolte mi otázku. Je vyšší moc osudová pro faunu nebo flóru?
Jana Šenbergerová
Člověk se se vším nějak vyrovná, i když každý po svém. Líbí se mi předcházející příspěvky. :-) Nesměju se, ale usmívám, protože vím, že s úsměvem jde všechno líp.
Olga Škopánová
Zastánci konspiračních teorií teď mají zlaté časy, myslím že si to musí neskutečně užívat. Jen poznámka pro paní Kollinovou vyšší moc je tu s námi od zrození civilizace.
Alena Tollarová
Napsala jsem už dnes na chatu, že přestávám sledovat zprávy. Ke štěstí mi stačí foťák, dvě kačky a trochu rákosí u rybníka a mám s nimi o zábavu postaráno. Horší je, že nakonec možná umřu hlady, protože doma máme jen dvě kila mouky, dva pytlíky těstovin a pár brambor a obchody budou prázdné. A vnoučata taky pohlídat musíme, kam je mají rodiče dát?
Mirek Hahn
Nádherný článek ! Moc se mi líbí. Odhlédnu na chvíli od závažného obsahu a vypíchnu pár detailů, které se mi zalíbily. V první řadě "Enviromentální žal", krásný výraz, pro mne vyjadřuje něco až nadpozemsky neuchopitelného. Potom, "Mám své informace. Takové, které se nedostanou ke každému“, ...miluju majitele tajných exkluzívních informací, kteří je trousí po kadeřnictvích, sámoškách a internetech. A nakonec že, "Zvířátka umírají na to, že jsme jim znečistili planetu", jako závažný důvod k existenciálnímu a hlubokému smutku. Děkuji autorce, napsáno s lehkostí a vtipem. :-)
Jana Kollinová
Jen doplním, že existuje něco jako vyšší moc a na tu nemá nikdo.
Jana Kollinová
Myslím si, že čas od času propadne "panice" každý. Je ovšem rozdíl, zda jde o panickou hrůzu při očekávání výsledků vážných zdravotních testů nebo v čekárně zubaře s nateklou tváří a příšernou bolestí zubu, před výsledkem státnic nebo před nákazou neznámým virem. Tak bych ve výčtu mohla pokračovat. Neexistuje 100% návod jak se s krizí vyrovnat, ale jsem přesvědčená, že drtivá většina lidí to zvládne ani neví jak. Že by to byla touha po životě nebo zakódovaný dědičný potenciál vyrovnat se s krizovými situacemi, podpora přátel? Myslím, že pud sebezáchovy je jedním z nejmocnějších lidských pudů a když jde do tuhého rozumný člověk se zorientuje, přizpůsobí se novým podmínkám a povinnostem a přežije bez větších šrámů. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%