Prosecký kostel: tajemno mezi pražskými paneláky
FOTO: archiv redakce

Prosecký kostel: tajemno mezi pražskými paneláky

14. 11. 2020

Na pražském sídlišti Prosek zdánlivě není vůbec nic záhadného – jak by také mohlo být na typické panelové výstavbě z 60. let. Ve skutečnosti se tu ale dá najít záhad hned několik.

historie záhady
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Josef Borecký
Rád jsem si přečetl a poučil
Jana Hošková
Dobrý článek, zase jsem se dozvěděla něco nového, co jsem nevěděla :-))
Soňa Prachfeldová
Každá památka má svoji historii i mysterii.
Jitka Hašková
Našla jsem ten svůj článek, je velmi stručný, je tam více fotek. Uveřejněn byl 17.10.2017 Kostel Sv. Václava na Proseku. Kdo má zájem se podívat.
Zuzana Pivcová
Vzpomínám si, že už se tu kostelík někdy objevil, jak připomněla Jitka. Osobně vím, kde je, jela jsem i nějakou linkou kolem ze Střížkova, ale vevnitř jsem nebyla. Pamatuji si, že mi více než před 20 lety říkala jedna starší dáma z proseckého sídliště, že tam chodí pravidelně na mše.
Věra Ježková
Děkuji za článek. Kostel jsem objevila před několika lety; je velmi malebný. Už dlouho se chystám dát ho na FD. Tak zítra.
Jitka Hašková
Ještě něco ke svastice, je rozdíl mezi svastikou odstředivou - ta působí odstředivou sílou, používali ji nacisté a ezoterikové tvrdí, že způsobila jejich pád. Naopak svastika dostředivá, tak působí, že dodává sílu do středu a tato svastika se používá v buddhismu. V mahajánovém buddhismu často vidíme zobrazení Buddhy se svastikou na hrudi, je to však svastika dostředivá.
Jitka Hašková
To je krásný koncert, byla jsem tam před léty na Vánočním koncertě a napsala jsem o tom článek, ale ne takto podrobně. Článek mám na svém profilu i s fotkami zevnitř.
Naděžda Špásová
Kostel na titulce vypadá moc hezky, jen bych foto srovnala, vypadalo by to lépe.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%